CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman “ekonomi” başlıklı güncel konuşma yaptı. Erhürman, Kıb-Tek’teki yolsuzlukların üzerine gitmek için güç ve cesarete ihtiyacı varsa Başbakan Yardımcısı Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı’ya, bu konuda her türlü desteği vermeye hazır olduklarını kaydetti.
CTP Milletvekili Salahi Şahiner’i Kıb-Tek konusunda kendilerinin görevlendirdiğini belirten Erhürman, şartname konusunda Şahiner’in yaptığı uyarıları dikkate alıp şartnameyi değiştirdiklerini anımsattı, kendisine teşekkür edilmesi gerektiğini söyledi, Şahiner’in “birilerinin ağzıyla konuştuğuna” yönelik sözleri hiç doğru bulmadığını ifade etti. 
Gaza geçilse bile 6 ayda maliyetlerin düşmeyeceğini, yatırım maliyetleri nedeniyle bu sürenin çok daha uzun olacağını dile getiren Erhürman, nizamnameye uyulmamasından dolayı şu ana kadar Kıb-Tek’in 333 milyon zararda olduğunu kaydetti. 
Nizamnamenin ihlal edildiğini, öte yandan “takdir edersiniz ki pandemi içinde zam yapmak istemiyoruz” dendiğini belirten Erhürman, kendi hükümet dönemlerini anımsatarak kendilerinin de ekonomik kriz dönemi içinde zam yapmak istemediklerini, ancak o dönemde kendilerine ciddi eleştiriler yapıldığını söyledi. 
FİF gelirlerinin ülkenin önemli gelir kaynaklarından olduğuna işaret eden Erhürman, eurodizel ve diğer yakıtlardaki FİF oranlarını sordu. 
HAYAT PAHALILIĞININ DONDURULMASI…
Hayat pahalılığının dondurulmasının hükümetin gündeminde olduğunu duyduğunu belirten Erhürman, akaryakıt zammı hayat pahalılığının dondurulması sonrasına bırakılırsa bunun insanların alım gücünde düşüşe neden olacağını, bunun da piyasaya yansıyacağını kaydetti.
Muhalefet öneri yapmıyor, içi boş eleştiri yapıyor dendiğini söyleyen Erhürman, muhalefet önerilerinin 10’da biri hayata geçse şu an bu durumda olunmayacağını belirtti. 
1,500 TL’ler konusundaki uyarılarının da dikkate alınmadığını anlatan Erhürman, avukatların dava açmaya hazırlandığına işaret etti. 
“Hükümetin aklını başına devşirmesinin zamanı geldi” diyen Erhürman, “memleket sayesinizde yıkıntıya döndü” ifadesini  kullandı. 
Erhürman, gelecek yeni hükümetin içi boş bir FİF bulacağını anlattı.