Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, kişisel sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Birleşik Eylem Komitesi’nin eylemine destek belirtti.

Esnafa gereken desteğin 2’nci ekonomik pakette de verilmediğini ifade eden Erhürman, “ oysa ülkenin dört bir yanında siftah yapmadan dükkanını kapatan, siftah dahi yapamayacağını bildiği için hiç açmayan esnaf var. Bu durum birçok esnaf için ‘işçilerinizi durdurun, maaşlarını düşürün, kepenklerinizi indirin’ demek”dedi.

İşte Erhürman’ın ilgili paylaşımının tam metni:

“Bu sıcakta Girne'den Lefkoşa'ya yürüdüler. "Hükumet Yüzünü Bize Dön" diyorlar. Dönmediğini düşünüyorlar çünkü "ikinci paket"te, Ocak 2020'ye kadar kamuya olan borçlarını ödeyemeyen esnafa sigorta prim desteği de, hibe de yok. Esnafın çalışanına da yok. Maaş desteği falan hiç yok.

Oysa ülkenin dört bir yanında siftah yapmadan dükkanını kapatan, siftah dahi yapamayacağını bildiği için hiç açmayan esnaf var. Bu durum birçok esnaf için "işçilerinizi durdurun, maaşlarını düşürün, kepenklerinizi indirin" demek. Ve kimileri bu insanlar bu sıcakta neden yürüyorlar diye merak ediyor hala!!!””