Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, Kıbrıs Postası TV’de yayınlanan ve Gökhan Altıner’in hazırlayıp sunduğu ‘Sabah Postası’ adlı programa katıldı.

Erhürman, Sağlık Bakanı Ali Pilli’nin açıkladığı ve Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi’nin aldığı kapanma kararını değerlendirerek, komitenin yetkileri içerisinde bir bölgeyi kapatma yetkisi olmadığını ve bu kararın Bakanlar Kurulu’na verilmesi gerektiğini söyledi.

Erhürman, insanların hükümete olan güveni yitirdiklerini belirterek, alınan önlemlere, doğru kararlar üretildiğine güvenilmediğini söyleyerek, artık herkesin kendi kararlarını kendi vermeye başladığını ifade etti.

Alınan kararlarla ilgili olarak ortaya çıkacak olan zararların da telafi edilmesi için belli başlı önlemler alınması gerektiğine işaret eden Tufan Erhürman, “Bu insanlar ne yapacak? Veriler bunu gerektiriyorsa, elbette kamu sağlığı için kapatma kararı vereceksin. Ama ortaya çıkan zararları da dikkate alacaksın” dedi.

İnsanların artık burnundan soluduğunu ifade eden Erhürman, “Ne hukuk, ne teamül, ne de yönetsel tarz kaldı... İki hafta önce kapatma ihtimali var ise, muhalefete verileri verin, desteklemezsem namerdim. Verileri paylaşma, sanki devlet değil de burası birilerinin kasası… Kendi kasasında bilgileri saklı tutuyor. Burası devlet. Devlet olmak arma takmakla olmuyor. Devlet olmak ciddiyetle oluyor. Kıbrıs Türk halkına yapılmış kötü bir şaka mısınız siz?” diye sordu.

Kıbrıs Postası- Öykü Kendir

Haberin tamamını okumak için tıklayınız.... https://www.kibrispostasi.com/c35-KIBRIS_HABERLERI/n364917-tufan-erhurman-insanlar-burnundan-soluyor-artik