Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmasında  hükümetin Meclis toplantılarının ‘her şey normalmiş’ gibi yapma tavrından uzaklaşması gerektiğini söyledi.

Erhürman, "Hiç bu kadar anormalliğin yaşandığı bir başka dönem yoktur, ben hatırlamıyorum. Hükümetin durumu tam anlamıyla züccaciye dükkânına girmiş fil gibi” ifadelerini kullandı.

Erhürman Meclis Genel Kurulu kürsüsünde ‘seçilemeyen’ Meclis Başkanı konusu hakkında hükümeti siyasi beceriksizlik ve basiretsizlikle suçladı. Başsavcılıktan gelmesi umulan görüşün de "saçma" bir beklenti olduğunu kaydetti.

Erhürman, UBP’nin adaylık konusunda Başsavcılık’tan görüş alarak, “Kaç oy alırsan al, başka aday olmadığına dair seçileceği” yönünde beklenti olduğunu savundu.

“Yani, bu kişi 1 kabul, 47 ret alırsa seçilmiş sayılır. Bu durum zücaciye dükkanına giren filin, demokrasi camını paldır küldür indirmeye çalıştığının örneğidir” diyen Erhürman, iç tüzüğe göre tek kişi aday olsa da seçim yapıldığını vurguladı.

Erhürman, “1 oy bile aday alan Meclis Başkanı olur hukuki sonucu ortaya çıkacak ise bu durum Meclis’in bundan sonraki çalışmaları açasından da kabul edilemez anomali oluşturur” dedi.