Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanı Tufan Erhürman, kişisel sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Bugün itibarıyla hala, son günlerde iç bulaşın tekrardan yayılmasının ağırlıklı sebebinin "üç günlük karantinasız giriş kararı" mı, yoksa güneyden geçişler mi olduğunu, hatanın tam olarak nerede ve ne zaman yapıldığını değerlendirebilecek bilgiye sahip değiliz” dedi.

Başhekim Yardımcısı Sonuç Büyük'ün vekaletinin hem de hukukiliği tartışılır bir biçimde elinden alınmasının sebebi basına doğru bilgi aktarmak ise bunun hiçbir biçimde kabul edilemeyeceğine vurgu yapan Erhürman, “Yapılması gereken doğru bilgi aktaran yetkili kişileri cezalandırmak değil, süreci yönetebilmek için kamuoyunu düzenli olarak doğru bilgiyle donatmaktır” ifadelerine yer verdi.

Erhürman’ın paylaşımı şöyle:

“Sürecin başından beri kamuoyuna doğru bilginin düzenli olarak yetkili makamlarca açıklanması gerektiğini söyleyip durduk. Buna karşın pek çok kez yetkili makamların açıklamaları olmaksızın doğru veya yanlış "bilgi"leri basından veya sosyal medyadan almak zorunda kaldık.

Meclis'te de sürekli ve ısrarlı taleplerimize karşın verilere hiçbir zaman tam olarak ulaşamadığımızdan, örneğin bugün itibarıyla hala, son günlerde iç bulaşın tekrardan yayılmasının ağırlıklı sebebinin "üç günlük karantinasız giriş kararı" mı, yoksa güneyden geçişler mi olduğunu, hatanın tam olarak nerede ve ne zaman yapıldığını değerlendirebilecek bilgiye sahip değiliz.     

Hal böyleyken Başhekim Yardımcısı Sonuç Büyük'ün vekaletinin hem de hukukiliği tartışılır bir biçimde elinden alınmasının sebebi basına doğru bilgi aktarmak ise bu hiçbir biçimde kabul edilebilir değildir. Yapılması gereken doğru bilgi aktaran yetkili kişileri cezalandırmak değil, süreci yönetebilmek için kamuoyunu düzenli olarak doğru bilgiyle donatmaktır.

Bu sıkıntılı süreçte doğru politikalar ancak doğru veriler üzerine inşa edilebilir. Hükumet bizden ve kamuoyundan aldığı kararlarla ilgili destek bekliyorsa, verileri açıklayan yetkilileri cezalandırmak yerine, bu verileri düzenli olarak paylaşmak zorundadır. "Ben bilirim, yaparım, olur" anlayışıyla devam edilerek salgının yayılmasının sorumluluğunu sürekli olarak başkalarına yükleme çabalarını asla kabul etmeyeceğimizi bir kez daha hatırlatmak isterim.”