CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman “Son siyasi gelişmeler” başlıklı konuşma yaptı.

Muhalefetin “gelin bir seçim gününde anlaşalım” demesine rağmen, Anayasa’ya aykırı şekilde komite kurulduğunu söyleyen Erhürman, o komite kararının da Meclis gündemine getirilmediğini söyledi ve “Bunda da mı anlaşamadınız?” diye sordu.

Erhürman, yasanın Haziran içinde seçim yapılacak dediğini ancak yapılanlar sonucunda “Meclis’te 27 oya sahip herkesin dilediği tarihte seçim yapar, dilediği tarihte seçim yapmaz” noktasına gelindiğini kaydetti. Erhürman, “Böyle bir şey görülmedi.. Ne yapmaya çalışıyorsunuz?” diye sordu.

Hayat pahalılığı konusundaki sürecin de nisap sorunu ve iç pazarlıklara takıldığını söyleyen Erhürman, Anayasa Mahkemesi’nin iptal kararına işaret ederek, “Şimdi ne yapacaksınız?.. Yönetim ciddiyetini bu kadar sarsan hiçbir hükümet görülmedi” şeklinde devam etti.

Hükümetin, bazı alanlarda istikrarlı olduğunu belirten Erhürman “Hükümet, 6 aydır nisap sorunu yaşanmasında, hukuka aykırı kararlar alınmasında, hükümet içinde çekişmeler konusunda istikrarlı” dedi.

Erhürman, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın Kıbrıs sorunu konusundaki açıklamalarını da eleştirdi.

Gelinen noktanın siyasete güvenin en çok ortadan kalktığı dönem olduğunu belirten Erhürman, “Devlette taş üstüne taş bırakmadınız” eleştirisinde bulundu.

Ekonomi konusunda dişe dokunan hiçbir karar alınmadığını söyleyen Erhürman, hükümetin aşılar dışında konuşabileceği bir konu olmadığını belirtti.

Hükümetin bu süreçte tek gündeminin kurultaylar olduğunu ifade eden Erhürman, “Çok yazık ettiniz. Daha fazla yazık etmeyin. Bu koltuklarda oturduğunuz her gün ülkenin geleceğinden çalacağınız bir gündür. Gereğini bir an önce yapın” dedi.