Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, hükümeti kurma görevini Cumhurbaşkanı’ndan devraldı.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda saat 17.00’de Ersin Tatar’la bir araya gelen Erhürman’a Genel Sekreter Erdoğan Sorakın eşlik etti. Cumhurbaşkanı Tatar, UBP’nin 14 günlük sürede hükümeti kuramamasından dolayı mecliste temsil edilen siyasi partiler arasında en çok milletvekiline sahip ikinci parti olan CTP’ye hükümeti kurma görevini verdi. Görüşmenin ardından basına açıklamalarda bulunan CTP lideri Erhürman, tüm siyasi partilerle görüşme gerçekleştireceklerini, ancak öncesinde Parti Meclisi’ni toplayıp hükümet kurma konusunu tartışacaklarını açıkladı. Erhürman, Parti Meclisi’nin pazartesi akşamı toplanma ihtimali bulunduğunu da ifade etti.

“BU GÖREVİ YAPABİLECEĞİMİZE İNANIYORUZ”

Görüşmenin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Erhürman, geçmişte bir takım kurulup bozulan koalisyonlar üzerinden hareket edilemeyeceğini, ülke gerçekleri üzerinde, içinde bulunduğumuz ortamda karar üretmeye çalışacaklarını kaydetti. Hükümetin kurulacağına inancı olduğunu anlatan Erhürman, “Bu görevi yapabileceğimize inandığımız için aldık. Bu inancımızı yitirirsek zaman kaybetmeden iade ederiz” dedi. Erhürman şöyle konuştu: “Ciddi bir ekonomik tahribatla da karşı karşıyayız, bu çalışmalar nezdinde birçok konuyu dikkate alacağız. Parti Meclisi ile görüşeceğiz. Bu görüşmelerde sözünü ettiğimiz faktörleri dikkate alacağız. Bu sorunlar yokmuş gibi değerlendiremeyiz.”

“HIZLI HAREKET EDECEĞİZ”

“Halkın duygularını gözden gelmeden akılcı tavırla süreci değerlendirebiliriz. 6 siyasi partinin içinde olduğu çeşitli yöntemler değerlendirebilir. Çok sayıda koalisyon ihtimali var. Önemli olan bu sorunlara çözüm üretme kapasitesi olan yapıyı ortaya koymaktır. Biz süreci bu anlayışla değerlendireceğiz. 15 günü sonun kadar kullanmak zorunda hissetmiyoruz. Ön görüşmelerin ardından hükümet kurma ihtimali yoksa sonuna kadar bu süreyi kullanma anlayışıyla hareket etmeyiz. Bu çerçevede hızlı hareket edip, tüm siyasi partiler ile görüşeceğiz.” UBP ile görüşüp görüşmeyecekleri sorulan Erhürman, Meclis’teki tüm partilerle görüşeceklerini, UBP ile de görüme için talepte bulunacaklarını belirtti.