Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanı Tufan Erhürman, sosyal medya hesabından az önce yapmış olduğu paylaşımla 'bir ülkenin itibarının, yurttaşlarına sunduğu olanaklarla, refah seviyesiyle, eşitlikle, adaletle, demokrasiyle, özgürlükle, insan haklarıyla ölçülür. Bir de dünyadaki yeriyle tabii.." sözleriyle insanların alım gücünün düştüğü durama tepkis gösterdi.

İşte Erhürman'nın paylaşımının tam metni

Yenidüzen'de bugün kasaplarla yapılan röportajlardan oluşan bir özel haber var. Kasaplar, söz birliği etmişçesine, pek çok insanın 10-20 TL'lik kıyma almaya gittiğini, insanların alım gücünün düştüğünü, böyle bir durumun ilk kez yaşandığını söylüyorlar.

Tam da Cumhurbaşkanlığı'na ve Meclis'e yeni külliye yapılmasının gündemde olduğu dönemde. Meclis'teki milletvekillerinin böyle bir kararının, hatta böyle bir durumdan haberinin olmadığı bir ortamda. Belli ki itibar, hem de sizin kararını vermediğiniz, yapmaya olanaklarınızın el vermediği, gösterişli binalarda aranıyor.

Oysa hepimiz biliyoruz ki bir ülkenin itibarı bunlarla değil, yurttaşlarına sunduğu olanaklarla, refah seviyesiyle, eşitlikle, adaletle, demokrasiyle, özgürlükle, insan haklarıyla ölçülür. Bir de dünyadaki yeriyle tabii...

Fotoğraf, 10 TL'lik kıymanın tartıdaki halidir ve Yenidüzen'den alınmıştır!!!