Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanı Tufan Erhürman, Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmasında dün yaşanan "pandemide tedbirlerin alınması ve açıklanması" hakkında yaşanan kaosu değerlendirdi ve Başbakanın "ağır yetki tecavüzü" içinde olduğunu söyledi.

Erhürman, hükümet ve Sağlık Üst Komitesi arasında yaşanan yetki karmaşasına dikkat çekti, hafta sonu yaşanan karmaşayı eleştirdi, hükümete yüklendi: “Neye göre kapanma kararı alıyorsunuz? Neye göre kapanmama kararı alıyorsunuz? Neye göre gece 22.00’den sonra kapanma kararı alıyorsunuz? Kriteriniz nedir? Kamuoyu ile gerekçenizi açıklamak zorundasınız” dedi.

Erhürman, pandeminin başlangıcından bu yana hükümetin büyük ortağının değişmediğini söyleyerek “Nasıl olur da üst komite sokağa çıkma yasağı ilan edememesine rağmen sokağa çıkma yasağı ilan edebiliyor. Yetkinin kimde olduğuna 11 ayda karar veremediniz mi?” diye sordu.

Tufan Erhürman, “Revizyon yapılacaksa bu kararı alanlar yapar. kararı alan komitenin kendisi… Revizyonu da üst komite yapar. Önerilerle kararları beraber yazıp gece yarısı açıklıyorsunuz Revizyonu yapan kişi kararı alan kişi değil… Pazar günü boyunca bir çuval inciri defalarca defalarca mahvettiniz” dedi.