Yeniden Doğuş Partisi (YDP) Genel Başkanı, Başbakan Yardımcısı, Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı, sosyal medya üzerinden Bertan Zaroğlu’nun istifası üzerine bir açıklama yaptı.

Arıklı, “Gerek istifa öncesi ve gerekse istifa esnasında söylediği sözlere, iddia ve iftiralara cevap vermeye gerek görmüyorum” dedi.

"YSK TARAFINDAN KABUL EDİLEN BİR İSTİFA ŞEKLİ DEĞİL"

Zaroğlu’nun sunduğu toplu istifaya da değinen Arıklı, “YSK tarafından kabul edilen bir istifa şekli olmadığını, YSK’nın ayrı ve ıslak imzalı istifa dilekçesi istediğini Sayın vekilin kendisi de bilmektedir. Buna rağmen şov yapmak için toplu istifa dilekçesi sunulmuştur...” ifadelerini kullandı.

Buna rağmen imzaların gerçekten bu şahıslara ait olup olmadığının ise araştırılacağına dikkat çeken Arıklı, “İmza benim diyenlerin istifası derhal işleme konulacak, sahte imza tespit edilmesi halinde ise polise başvurulacaktır” diye konuştu.

"BU İSTİFALARIN TAMAMI DOĞRU OLSA BİLE YDP'Yİ ETKİLEMEYECEK"

YDP’nin şu andaki üye sayısının 10 binin üzerinde olduğuna da değinen Arıklı, şöyle devam etti:

“Bu istifaların tamamı doğru olsa bile bu istifalar YDP’yi etkilemeyecek, bilakis yılsonuna kadar üye sayısını 12 bine çıkarma hedefini kamçılayacaktır.

Netice itibari ile Sayın Zaroğlu ve beraberindeki arkadaşlarına YDP’ye verdikleri hizmet için teşekkür ediyor, bundan sonraki siyasi hayatlarında başarılar diliyoruz.”