CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman geçen toplantıda imzalanan uluslararası anlaşmayla ilgili detaylı şekilde görüşlerini dile getirdiklerini kaydetti.
Erhürman Başbakan Saner’e geçmiş olsun dileklerini de ifade etti.
Anlaşmada ek mesailerle ilgili verilen taahhütlere değinen Erhürman, konuyla ilgili hukuka uygun olmayan noktalar olduğunu dile getirdi. 
Ek mesailerin en çok olduğu yerlerde vardiya usulüne geçilebilmesi için ek istihdamın daha önce gündeme geldiğini anımsatan Erhürman, ek mesai sorununu çözmek için vardiya usulüne geçilmesine karar verilir ve ek istihdama gidilirse, ancak bunun reform olarak tanımlanabileceğini, çünkü reform ödeneğine ihtiyaç olacağını anlattı. 
Öte yandan ek mesai ödeneklerinin aşağıya çekilmesinin gündeme getirildiğini anlatan Erhürman, “Bu durumda ek mesaiye kalmak isteyen insan bulunacak mı? “ diye sordu. 
KKTC’nin toplu iş sözleşmelerini değişme taahhüdünde de bulunduğunu söyleyen Erhürman bunun nasıl taahhüt edilebileceğini, karşı tarafın ikna edileceğine dair bir taahhüdün nasıl verilebildiğini sordu. 
Anlaşmada “elektrik doğal gaz enterkonneksiyon projesine” kaynak ayrıldığını söyleyen Erhürman bununla ne anlatılmak istendiğini sordu. 
Son dönemde başkanlık sistemi konusunun iktidar milletvekilleri tarafından dile getirildiğini söyleyen Erhürman, bu konuda kurumsal hafızadan bahsedilirken, diğer yandan dairelerde kurumsal hafızanın atamalar ve görevden almalarla yok edildiğini savundu.
Anlaşmada veri merkezi kurulacak ve yönetimi TÜRKSAT tarafından yapılacak dendiğini kaydeden Erhürman, “Bu memleketin kendisinin bir veri merkezini bile yönetmeyeceğini mi iddia ediyorsunuz?” diye sordu. 
Anlaşmanın hiçbir şekilde uygulanamayacak durumda olduğunu ileri süren Erhürman, reform da içermediğini söylediği anlaşmanın halka haksızlık olduğunu savundu.