Demokrat Parti (DP) Genel Sekreterliği görevini yürüten Afet Özcafer, hem DP üyeliğinden hem de genel sekreter görevinden istifa ettiğini açıkladı. 
Afet Özcafer, bugün Lefkoşa’da Eziç Restoran’da düzenlediği basın toplantısında, istifa kararını ve sebeplerini dile getirdi. 
Siyasi geçmişini anlatan Afet Özcafer, siyasi yaşamında tüm aldığı görevini bugüne kadar özveriyle sürdürdüğünü vurguladı. 
Cumhurbaşkanlığı seçiminde eski genel başkanları Serdar Denktaş’a tüm süreçte destek verdiklerini, parti olarak arkasında durduklarını ifade eden Özcafer, sonrasında da koalisyon hükümetinde yer aldıklarını söyledi.
Bunun kolay alınan bir karar olmadığını, zor bir süreç yaşanan ülkede bütçe ve diğer konular yanında ülkeyi hükümetsiz bırakmama adına bunu kabul ettiklerini ifade eden Özcafer, hükümeti oluşturan partilerde demokratik sıkıntıların, mevki makam taleplerinin devam ettiğini kaydetti. 
Halk gibi bu gelişmelerden kendisinin de rahatsızlık duyduğunu ifade eden Özcafer, bu süreç yaşanırken Koral Çağman’ın istifasının geldiğini, geç de olsa kabul edildiğini anlattı. 
“ATAOĞLU BANA BAKANLIK TEKLİF ETTİ… MYK OY BİRLİĞİYLE ONAYLADI”
DP Genel Başkanı Fikri Ataoğlu’nun bunun üzerine kendisine bakanlık görevini teklif ettiğini ve bu kararın parti için de önemli olduğunu ve arkasında duracağını söylediğini aktaran Özcafer, bunun üzerine DP MYK’nın toplandığını ve güçlü bir oy birliğiyle karar alındığını söyledi. 
“ÇAĞMAN’IN YENİDEN ATANMASI MANİDAR”
Ancak buna rağmen kararın Başbakan Ersan Saner tarafından onaylanmadığını ve sürecin sonuçlanmadığını ifade eden Özcafer, Ombudsman’ın raporunun ardından “Afet Özcafer” adının Cumhurbaşkanı’na sunulmadığını ve Çağman’ın yeniden bakan olarak atandığını, bunun da manidar olduğunu kaydetti. 
Bakanlık atamasının kendisi için önemli olmadığını, bu açıklamaları da bakan olamadığı için yapmadığını ifade eden Özcafer, Önemli olanın partilerin ilkeli duruşu olduğunu vurguladı. 
Özcafer, kendisine karşı bir süreç yürütüldüğünü söyleyerek, “Başbakan ve DP Genel Başkanının duruşunu halkın takdirine bıraktığını” ifade etti. 
Siyasette yaşananların siyasete ve siyasi inanca darbe niteliğinde olduğunu ifade eden Özcafer, prensipli duruşundan ödün vermediğini ve vermeyeceğini vurguladı.  
“PES ETMEDİM AMA SİYASİ DURUŞUMDAN ASLA TAVİZ VERMEYECEĞİM”
Bu yaşananların siyasi değerleri, ahlaki anlayışı ve siyasi duruşuna ters düştüğünü ifade eden Özcafer, bu nedenle DP üyeliği ve genel sekreterlik görevinden istifa ettiğini açıkladı; pes etmediğini ama siyasi duruşundan da asla taviz vermeyeceğini söyledi. 
Özcafer, DP’de Fikri Ataoğlu ile Serdar Denktaş arasında yaşanan sorunlar, UBP milletvekillerinin kendisi için yaptığı “etik dışı müdahaleleri” de anlatarak amacın Afet Özcafer yanında DP’nin önünün açılmaması olduğunu, çünkü diğer bazı partilerden de DP’ye katılımlar olacağını ancak bunların olmasının istenmediğini kaydetti. 
Afet Özcafer, bu sürecin yürümesini kendisinin istediğini, çünkü herkesin gerçek tavrını görmek istediğini ifade etti. 
Özcafer, kendisi bakan atanırsa Serdar Denktaş’ın nisap sağlamayacağı konusundaki soru üzerine, bunun böyle olup olmayacağının Meclis açıldığında görüleceğini söyledi. 
Siyasette çirkin pazarlıkların hep olduğunu ve şu anda da olduğunu ifade eden Özcafer, Çağman’ın da bir şekilde ikna edildiğini, önemli olanın bundan sonraki süreçte DP’nin ne olacağı olduğunu, hükümet olmanın ülkeyi yönetmenin ciddiyet istediğini, ancak UBP’nin çok rahatça Anayasayı ihlal edebildiğini ileri sürdü. 
DP Genel Başkanı Fikri Ataoğlu’nun DP MYK’sı kararının arkasında durmamasını eleştiren ve tüm süreçte önemli olanın başkanının duruşu olduğunu ifade eden Afet Özcafer, “Allah yolunu açık etsin” dedi, partililerin ısrarına rağmen kararından dönmediğini, üzüldüğünü, ancak bunların 2-3 ay daha bazılarının o koltuklarda oturması için yapıldığını söyledi. 
Serdar Denktaş’ın kendisinin atanmasına karşı çıkmasının nedeninin sorulması üzerine Afet Özcafer, kendisinin bakan olmasıyla partinin bir ivme kazanacağını, bunun istenmediğini, “o koltukta kim olursa olsun ama Afet Özcafer olmasın” dendiğini savundu. 
Afet Özcafer, sorular üzerine “Kızgın değilim ülkem için üzgünüm” dedi. 
Özcafer, bundan sonra ne yapacağına ilişkin soruları yanıtlarken de “Pes etmedim, herhangi bir başka siyasi partiye geçecek değilim. Aileme daha çok vakit ayıracağım ancak siyaseti izlemeye devam edip yorumlarımı yapmaya devam edeceğim” diye konuştu.

Haber: Emir Ertorun – Fotoğraf: Hüseyin Sayıl