Başbakan Yardımcısı, Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı eleştirileri yanıtladığı konuşmasında, Bulaşıcı Hastalıklar Üst Kurulu’nun itibarsızlaştırma gibi bir çabası asla olmadığını, tam tersine sağlıkçıların çalışmaları takdir ettiğini defalarca ifade ettiğini belirterek, alınan kararlar konusunda zaman zaman tartışmalar yaşanmasının ise normal olduğunu söyledi.
Bulaşıcı Hastalıklar Üst Kurulu’nun kurulmasıyla ilgili yasanın gerektirdiği diğer komitelerin kurulmadığına işaret ederek, bunların kurulması gerektiğine işaret eden Arıklı açıklanan kararların hangi verilere bakılarak verildiğinin de ortaya konması gerektiğini belirtti.
Arıklı, sorulan soru üzerine, son açıklamalara kadar Bulaşıcı Hastalıklar Üst Kurulu’nun sadece aldığı kararların kendilerine ulaştığını ancak son toplantıda nedenleriyle birlikte kendilerine sunulduğunu söyledi.
Döviz düştüğü halde ilaç fiyatlarının neden yükseldiği sorusu üzerine Arıklı, konuyla ilgili tüzük çalışmalarının sürdüğünü, bunun soncunda ilaçların denetimli mal kapsamına alınabileceğini kaydetti.
Arıklı, döviz artışına bağlı olarak temel tüketim mallarında fiyat artışı yapıldığını ancak dövizdeki düşüşün fiyatlara yansıtılmadığını kaydederek, bununla ilgili tüzük yapımına ve belediyelere denetim yetkisi verilmesine ihtiyaç olduğunu vurguladı ve bu konuda çalışmaların sürdüğünü belirtti.
Erhan Arıklı, bir soru üzerine, sokağa çıkma yasağı kararı almanın Bakanlar Kurulu uhdesinde olduğunu dile getirerek, Bulaşıcı Hastalıklar Üst Kurulu’nun bu konuda karar alma yetkisi bulunmadığını kaydetti.