DP Milletvekili ve Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Serdar Denktaş, UBP’nin bir Bakanı’nın Ersin Tatar’a oy vermenin Türkiye ile ilişkilerde bir kriter olduğu şeklindeki açıklamasını sert bir dille eleştirdi

Demokrat Parti (DP) Lefkoşa Milletvekili ve Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Serdar Denktaş, UBP’nin bir Bakanının bugün yaptığı bir açıklamada UBP ve onun adayına oy vermenin Türkiye ile ilişkilerde bir kriter olduğu şeklindeki açıklamasını eleştirdi ve bunu “Tehlikeli ve son derece yanıltıcı” bir tavır olarak yorumladı.

“Ersin Tatar’a oy veren Türkiye ile birliktedir, vermeyen ise Türkiye düşmanıdır” yaklaşımının Kıbrıs Türk halkına ve onun Türkiye ile olan ilişkilerine vurulabilecek en büyük darbe olduğunu belirten Denktaş, “Ulusal Birlik Partisi’ne bu yaklaşımından vazgeçmesini ve mevcut Cumhurbaşkanının seçime yönelik çıkışları nedeniyle bozulma sürecine giren Türkiye-KKTC ilişkilerini daha da kötü noktaya çekecek açıklamalardan vazgeçmesini öğütlerim” dedi.

“BANA OY VERECEK İNSANLARIN TÜRKİYE DÜŞMANI İLAN EDİLMESİ KABUL EDİLEMEZ”

İşte Denktaş’ın ilgili açıklamasının tam metni:

“Ulusal Birlik Partisi’nin bir Bakanı bugün yaptığı bir açıklamada UBP ve onun adayına oy vermenin Türkiye ile ilişkilerde bir kriter olduğu şeklinde tehlikeli ve son derece yanıltıcı bir tavır içerisine girdiğini görmekteyiz.

Anadolu halkı ile Kıbrıs Türk halkı arasındaki ilişki 450 yıllık bir ilişkidir ve bir seçime indirgenemeyecek kadar büyük ve derindir.

‘Ersin Tatar’a oy veren Türkiye ile birliktedir, vermeyen ise Türkiye düşmanıdır’ yaklaşımı Kıbrıs Türk halkına ve onun Türkiye ile olan ilişkilerine vurulabilecek en büyük darbedir. Ulusal Birlik Partisi’ne bu yaklaşımından vazgeçmesini ve mevcut Cumhurbaşkanının seçime yönelik çıkışları nedeniyle bozulma sürecine giren Türkiye-KKTC ilişkilerini daha da kötü noktaya çekecek açıklamalardan vazgeçmesini öğütlerim.

Serdar Denktaş olarak 2020 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Bağımsız adayım. Seçileceğime inandığım için aday oldum. Bana oy verecek ve beni destekleyen insanların, Ersin Tatar’a oy vermeyecek diye Türkiye düşmanı ilan edilmesini kabul etmem mümkün değildir. Diğer adaylarında benimle ayni hissiyatı paylaştığını düşünüyorum.

Bunlar ucuz ve ilerisi için son derece tehlikeli sonuçları olabilecek bir propaganda yöntemidir.

Halkımızın ve Ulusal Birlik Partisi tabanının Ersin Tatar’ın soğuk savaş döneminden kalan propaganda makinesinde üretilen bu yakıştırma ve yalanları hak etmediği gibi, cevabını da 11 Ekim’de kurulacak sandıkta vereceğinden hiç kimsenin kuşkusu olmasın.