“BİZ OYUNCAK DEĞİLİZ”… Dayı Cezar, “Bizleri küçükken sevimliyiz diye alıyorlar. Bize oyuncak gibi davranan insanlar, bizden sıkılınca ya da bize bakamayacaklarını anlayınca bizi sokağa atıyor. Aç mıyız, üşür müyüz başımıza bir şey gelir mi diye düşünmüyorlar. Bizlere bakamayacak olan sahiplenmesin. Sahiplenen de sokağa atmasın. Biz oyuncak değiliz” dedi.

Kuzey Kıbrıs’ta yaşayan kedilerin hak savunuculuğunu yapan Dayı Cezar, ülkemizde hayvanların maruz kaldığı sorunları dile getirmek için bir dizi ziyaret başlattı.

İlk ziyaretinin Kıbrıs Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ali Baturay’a yapan Dayı Cezar, babası Zorlu Cezar’ın kendisine her gün köşe yazılarını sesli olarak okuduğunu belirtti. Dayı Cezar, her zaman toplum haklarını ve ülke çıkarlarını savunan Baturay’dan hayvan haklarına yönelik de bir yazı kaleme almasını talep etti.

Dayı Cezar, “Bizim haklarımızı da yaz” diyerek ülkemizde hayvanların yaşadığı mağduriyetleri anlattı.

Kıbrıs’ın kuzeyinde sokak hayvanlarının birçok sorunla boğuştuğuna dikkat çeken Dayı Cezar, insanların olduğu kadar hayvanların da hakları olduğunu vurguladı.

Dayı Cezar, “Bizleri küçükken sevimliyiz diye alıyorlar. Bize oyuncak gibi davranan insanlar, bizden sıkılınca ya da bize bakamayacaklarını anlayınca bizi sokağa atıyor. Aç mıyız, üşür müyüz başımıza bir şey gelir mi diye düşünmüyorlar. Bizlere bakamayacak olan sahiplenmesin. Sahiplenen de sokağa atmasın. Biz oyuncak değiliz. Sokakta yaşayan vatandaşlarım için de bir köşeye bir kap su ve yemek koymak sanırım kimse için zor değildir” dedi.

Sokakta yaşayan canlıların her gün onlarca tehlike atlattığını belirten Dayı Cezar, dikkatsiz sürücülere de sitem etti. Dayı Cezar, “Yolu karşıya geçtiğimizi gördükleri halde varlığımızı görmezden geliyorlar. Bu şekilde onlarca arkadaşımızı kaybettik, onlarcası da sakat kaldı. Bizi görmezden gelmeyin. Bizim de canımız ve duygularımız var. Bizi yok saymayın” şeklinde konuştu.

Dayı Cezar, kedilere araçlarıyla çarpıp kaçanlara, önce sahiplenip sonra da sokağa atanlara caydırıcı ceza verecek yasal düzenlemenin de bir an önce hayata geçmesini istedi.