Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Erkut Şahali, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, “sarayda yalnızlıktan sıkılmış ve kendini eğlendirecek bir şeyler yaratmaya çalışıyor olabilir” diyerek, Tatar’ın Kıbrıs Türk Halkı'nın yeniden yalnızlaşmasına, dünyadan izole hale gelmesine yol açacak adımlar atmaya hakkı ve yetkisi olmadığını söyledi.

Şahali’nin paylaşımı şöyle:

“Ersin Tatar'ın özgeçmişini merak edip baktım. Avrupa Birliği Adalet Divanı'nın Kıbrıslı Türkler'in dış ticaretini büyük bir sekteye uğratan o meşhur kararı alındığında, henüz Kıbrıs'a dönmemiş, yurtdışında yaşıyormuş.

Bu kararın ardından batan işletmelerden, ihtiyaç fazlası olduğu halde ihraç edilemediği için üreticisini bitiren ürünlerden haberi yok belli ki. Olsaydı, bugün takındığı ve giderek saplantıya dönüşmesinden endişe ettiğim tutumdan uzak dururdu.

Bugün Avrupa Birliği'nden gelecek aşılarla ilgili tutumuyla, zamanında Mağusa Limanı'ndaki mührü değiştiren ya da AB büyükelçisine kapıları kapatan tutum arasında zerrece fark yoktur.

Sayın cumhurbaşkanı, saraydaki yalnızlıktan sıkılmış ve kendini eğlendirecek bir şeyler yaratmaya çalışıyor olabilir ama Kıbrıs Türk Halkı'nın yeniden yalnızlaşmasına, dünyadan izole hale gelmesine yol açacak adımlar atmaya hakkı da yetkisi de yoktur!”