Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, UBP Olağanüstü Kurultayı’nın ülke için güzel sonuçlar getirmesini diledi.

Tatar, UBP 11. Olağanüstü Kurultayı’na gönderdiği mesajda, iki yıl önce Ulusal Birlik Partisi Kurultayı’nda Genel Başkan seçildiğini hatırlatarak, kurultay sonrasında hemen işe koyularak, söz verdikleri gibi 7 ay sonra partiyi iktidara taşıdıklarını hatırlattı.

Söz konusu iktidar döneminde benzeri yaşanmamış zorluklarla karşılaştıklarını belirten Tatar, tüm dünyayı saran bir salgın sürecinin KKTC’de de etkili olduğunu ifade ederek, başarılı çalışmalar, alınan tedbirler ve Türkiye’nin katkısıyla sıkıntıları asgari düzeyde tutmayı başardıklarını kaydetti.

Tatar, Türkiye ile iki “İktisadi ve Mali İşbirliği Protokolü” imzalayarak ülkeye 3.2 milyar TL kaynak sağladıklarını, temaslar sonucu TC’nin bugünlerde bitirilmesi planlanan bir acil durum hastanesi inşa ettiğini, Anavatan Türkiye ile bozulan, sarsılan ilişkileri güzel ve verimli bir noktaya taşıdıklarını ifade etti.

Tatar şöyle devam etti:

“İki devletli çözümü gündem yaptık, kapalı Maraş’ın Taşınmaz Mal Komisyonu marifeti ile açılması yönündeki planımızı yürürlüğe koyduk. Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanmayı hedef yaptık ve sizlerin çalışkanlığı, halkımızın takdiri ile başardık.

Artık, anayasal çizgide, tarafsız, tüm halkımızı kucaklayan bir Cumhurbaşkanı olarak görevimin başındayım. Ortaya çıkacak hükümetlerle iş birliği içinde ülkeyi daha ileri noktalara taşımak, Kıbrıs konusundaki hedeflerimize ulaşmak için canla başla çalışacağız.”

UBP’nin kendisi ve ülke için çok önemli olduğunu belirten Tatar, 11. Olağanüstü Kurultay’da Genel Başkanlık için aday olanlara başarı dileyerek, “İnşallah bu kurultay demokrasimiz ülkemiz için en güzel sonuçları doğuracaktır. Bu duygu ve düşüncelerle herkese en sıcak selam ve sevgilerimi iletir, tümünüzü muhabbetle kucaklarım.” ifadelerini kullandı.