Dünya genelinde olduğu gibi Kuzey Kıbrıs'taki basın sektörü ve basın emekçileri yaşanan pandeminin etkisiyle, reklam gelirleri sıfırlanmış, ayrıca hükümetin üvey evlat muamelesi nedeniyle ekonomik anlamda çöküntüye uğramıştır. Her şeye rağmen basın emekçileri iki ayı aşkın bir süredir risk altında çalışarak toplumun hızlı ve doğru habere erişimi için, olağanüstü bir çaba sarf etmektedir.

Türkiye Cumhuriyeti'nin bir kurumu olan Radyo TV Üst Kurulu (RTÜK) tarafından, ülkemizde lisanslı olarak yayın yapan Diyalog TV'nin yayınları durdurulmuştur. Doğrudan veya dolaylı olarak, nereden ve kimden gelirse gelsin, bu tarz müdahalelere Kıbrıslılar asla icabet etmez.

Çok seslilik ve ifade özgürlüğü basın için esastır.

Yapılanlar sadece Diyalog TV'nin tek başına susturulması olarak nitelendirilemez. Kıbrıs Türk toplumunun hoşgörü kültürüne ve demokratik değerlerine yapılmış bir saldırıdır ve bunun kabul edilir bir yanı yoktur. Hükümet, Yüksek Yayın Kurulu (YYK) ile istişare ederek ilgili makamlarla ivedi olarak iletişim kurup gereken girişimleri yapmaya ve toplumun değerlerine, sahip çıkmaya çağırıyoruz.

Yazar Voltaire'in "Fikirlerinize katılmıyorum ama fikirlerinizi ifade edebilmeniz için canımı bile veririm” sözünden hareketle, CTP Gençlik Örgütü olarak Diyalog TV'de çalışan "emekçilerin" yanında olduğumuzu kamuoyuna duyururuz.

3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü’nde basın emekçilerine, basın özgürlüğü için atan her kalbe selam olsun!