CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman’ın eşi, Çevre Mühendisi Nilden Bektaş Erhürman, dörtlü koalisyon hükümeti döneminde Lefkoşa’da Domuzcular Burnu bölgesine yapılması planlanan “Genç Tepe Parkı Projesi”nin akıbetinin ne olduğuyla ilgili hükümete soru sordu.

Parkın ilk etabı için kaynak ayrıldığını, projenin vize aşamasına getirildiğini anımsatan Erhürman, hükümet yetkililerine “Projeyle ilgili herhangi bir çalışma var mı? Çalışma varsa KTMMOB bu işin neresinde? Proje için ayrılan kaynak duruyor mu? Dahası Başbakanlığın bu projeden haberi var mı?” sorularını yöneltti.

Erhürman, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Lefkoşa’da, Domuzcular Burnu bölgesindeki büyük bir alanın, Yorgancıoğlu Hükümeti döneminde Başbakanlık’a aktarıldığını ve KTMMOB Peyzaj Mimarları Odası’ndan büyük bir park yapılması için proje geliştirilmesi noktasında destek talep edildiğini anımsattı.

Erhürman, çalışmalar başlamışken hükümet değişikliği olduğunu, Özgürgün Hükümeti’nin projeyi rafa kaldırdığını ve tekrar seçime giderken bu projenin yapılacağını vadettiğini ifade etti.

“İşte tam da o günlerde bu ülkenin Mimar, Mühendis ve Şehir Plancıları yok sayılarak, KTMMOB Peyzaj Mimarları Odası’nın yaptığı çalışmalar unutularak ve büyük paralar harcanarak dışarıdan proje hazırlatılmış, seçim kitapçıklarında en renkli haliyle yerini almıştı” diyen Erhürman, şöyle devam etti:

“Dörtlü koalisyon hükümetinin kurulduğu ilk günlerde Başbakanlık bünyesinde, şahsen benim büyük heyecan duyduğum “Genç Tepe Parkı Projesi” ilk akla gelen projelerden olmuş ve geçmişte yapılan hatalara rağmen “Devletin devamlılığı esastır” ilkesi gözetilerek proje tamamlanmaya çalışılmıştı.

Bu işin içinden nasıl çıkılır, yeni proje yapmak yerine mevcut, nasıl tadile edilir, devletin parası nasıl daha az harcanır ve en önemlisi Lefkoşa’ya bu kocaman park nasıl kazandırılır noktasında Başbakanlık bünyesinde yoğun mesailer harcanmış, tüm taraflar ve KTMMOB’nin özverili çalışmaları sonucunda sona yaklaşılmıştı.

Bu muhteşem parkın ilk etabı için kaynak ayrılmış ve projeler vize aşamasına getirilmişken, birçok proje gibi bu proje de hükümetin bozulmasıyla ne yazık ki sekteye uğradı. Gelinen noktada doğal olarak merak edilen birçok nokta var… Bu projenin akıbeti ne oldu? Herhangi bir çalışma var mı? Çalışma varsa KTMMOB bu işin neresinde? Proje için ayrılan kaynak duruyor mu? Dahası Başbakanlığın bu projeden haberi var mı?”.