Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) milletvekili Armağan Candan, beyhude hükümet kurma çabalarının da kimseye faydası olmadığını vurguladı.

Armağan Candan, “öncelikli olarak siyasetin seviyesini yükseltecek siyasetçilere, hükümete ve elbette bir başbakana ihtiyacımız var. Halkın çoğunluğunun adaletten şüphe duymayacağı bir hükümete ihtiyaç var” dedi.

Candan, “4’lü hükümetin bozulması doğru değildi. Ülke bu vaziyetteyse o hükümetin bozulmuş olmasının etkileri sonucu bu hallerde ciddi sorunlarla karşı karşıyayız… [..] Son iki seçimdir mevcut vekillerin yarısı seçilmiyor, bu yine olabilir. Bizim öncelikli olarak siyasetin seviyesini yükseltecek siyasetçilere, hükümete ve elbette bir başbakana ihtiyacımız var. Halkın çoğunluğunun adaletten şüphe duymayacağı bir hükümete ihtiyaç var… Bugünkü yapı içerisinde güven verecek bir hükümet çıkartamıyorsak, bu süreci uzatmanın da kimseye faydası yok” dedi.  

Katıldığı tv programında konuşan Armağan Candan, Ersin Tatar’ın kendi hükümetini, kendi kurumlarımızı resmen çiğneyen konuşmalar yaptığına da işaret ederek “Pandemi hastanesi konusunda bilhassa… Maalesef böyle şeyleri bu topluma yaşatıyor…” diye konuştu.

Kaynak: Kıbrıs Postası