Geçmişte başta cinayet olmak üzere birçok suça ev sahipliği yapan Çanakkale Gölet’ine 14 adet güvenlik kamerası yerleştirildi.

Çanakkale Muhtarı Abbas Mendeli’nin girişimleriyle yerleştirilen kameralar, çöp ve moloz dökülmesi gibi çevre olaylarının da yaşanmasını engelleyecek.

Mendeli’nin bu girişimi bölge halkı tarafından da takdirle karşılandı.

Mendeli: Suçların önüne geçmek istiyoruz

Konu ile ilgili olarak gazetemiz NORTH CYPRUS UK’e konuşan Çanakkale Mahallesi Muhtarı Abbas Mendeli, bölgede yaşayan vatandaşların talebi üzerine geçmişte birçok kötü olay yaşanan Çanakkale Gölet’inin yakınlarına 14 adet güvenlik kamerası yerleştirdiklerini söyledi.

Güvenlik kameralarıyla gölet etrafında yapılan izinsiz ağaç kesimleri, çöp, moloz atılması ve diğer suç olaylarının önüne geçmeyi hedeflediklerini belirten Mendeli, geçmişte gölette cinayet de işlendiğini anımsattı.

Geçmişte yaratılan çevre kirliliği nedeniyle göletti ziyaret eden kuşların büyük zarar gördüğünü anlatan Abbas Mendeli, farklı yönleri görüntüleyebilme kabiliyetine sahip 14 adet kamera ile bu tip istenmeyen olaylarla ilgili güvelik tedbiri aldıklarını ifade etti.

Muhtar Abbas Mendeli, kısa süre sonra kuşları ve çevreyi görüntüleyebilmek için online yayın yapmayı da hedeflediklerini sözlerine ekledi.