Kıbrıs Türk Otelciler Birliği (KITOB) Dimağ Çağıner, katıldığı bir TV programında Maraş adımlarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Maraş ile ilgili işin hukuk, yasa, insan hakları ve BM kararlarıyla ilgili kısmına hükümetlerin baktığını söyleyen Çağıner, “Biz siyasi boyutuyla ilgili yorum yapmayız” dedi.

Çağıner, Maraş’ı açmanın, KKTC’nin turizm altyapısının düzeltilmediği sürece bir anlam ifade etmeyeceğini söyledi.

Maraş’ı planlarken, pazarlama stratejisi ve ulaşım altyapısının oluşturuması gerektiğini vurgulayan Çağıner, “Tek başına ‘biz açtık, herkes gelecek’ diye beklersek, Maraş ölü doğmuş bir çocuk olur” dedi.

Maraş açılımıyla ilgili atılan adımlarda Ekonomik Örgütler Platformunun olması gerektiğini söyleyen Çağıner, “Aksi takdirde proje başarısız olacaktır” ifadelerini kullandı.

Çağıner, turizm politikalarının oluşturulmasının elzem olduğuna işare etti.

Pandemi konusuna değinen Çağıner, dünyada pandemi devam ettiği sürece, ada da vakaların çıkmaya devam edeceğinin kabul edilmesi gerektiğini söyledi.

"Hiç vaka çıkmasın. Normal yaşantımız devam etsin" diye düşünenlerin, dünyada pandemi devam ettiği müddetçe bunun gerçekleşmeyeceğini bilmesini isteyen Çağıner, "Kapanmanın da çözüm olmadığını gördük" dedi.

1 Kasım'a kadar devam eden otel karantinası uygulamasının sona ereceğini anımsatan Çağıner, 1 Kasım'dan sonra ev karantinasına geçilmesinin beklendiğini belirtti.

Kaynak: Kıbrıs Postası