Kıbrıs Türk Otelciler Birliği Başkanı Dimağ Çağıner, ADA TV’de ‘Yüz yüze’ adlı programa katılarak, erken seçim eleştirisinde bulundu.

Hükümet kurma çabalarının sonuçsuz kalmasını değerlendiren Dimağ Çağıner, siyasette yaşanan her tıkanıklıkta erken seçime başvurulduğunu söyledi. Bugün de aynı sıkıntının yaşandığını kaydeden Çağıner, pandemi dönemini işaret ederek, “Zaten çok sıkıntılı bir cumhurbaşkanlığı seçim süreci geçirdik. Pandemi adayı vurdu. Turizm, yükseköğremim, ekonominin durumu ortada. Esnaf kan ağlıyor. Oteller kan ağlıyor kısmını geçtim. Oteller zaten boş. Esnaf biraz hareket kazanabilirdi. O da olmadı” dedi.

Bu süreçleri yönetmenin hükümetlerin görevi olduğunu anımsatan Çağıner, KKTC’deki hükümet yapılarının sağlam olmadığını, koalisyon ortaklarının da şartlara uymadığı için sürekli erken seçimin gündeme geldiğini kaydetti.

Genel seçimlere 2 yıl olmasına rağmen, hala daha erken seçimin konuşulmasını eleştiren Çağıner, meclisten en az 3 koalisyon modeli çıkabileceğini ifade etti.

“Koalisyon hükümeti kurabilecekken, seçim hükümeti kurmaya çalıştılar. Onu bile kuramadılar” diyen Çağıner, ülkenin siyasetçilerinin asli sorumluluğunun halkın refahı, toplumun kakınması olduğunu hatırlattı.

Siyasilerin partiyi yönetme değil ülkeyi yönetme bilincine varması gerektiğini ifade eden Çağıner, “Halk koalisyon kurmayı emrediyorsa, o emri yerine getirirsiniz. O emir kişilerin isteğine bırakılmamıştır” ifadelerini kullandı.

Çağıner, ‘Ben onunla koalisyon kurmam’, ‘ben bunu sevmem’ gibi tavırların kabul edilemeyeceğini ifade ederek, “Bulunduğunuz yer sevme, arzulama yeri mi? Evlenmiyorsunuz” diyerek siyasilere tepki gösterdi.

Kıbrıs Postası – Burcu Ece Yılmaz