Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı, Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, BRT ekranlarında yayınlanan ‘Manşet+’ programına telefon bağlantısı ile katılarak, Cenevre’de gerçekleşen 5+BM toplantısına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Ataoğlu, Cenevre sürecini KKTC’de takip etmeye çalıştığını ifade ederek, “50 küsur yılı aştı geçen görüşmeler... Bir 50 küsur yıl daha geçmemek üzereydi bütün temennimiz” dedi.

Dün Kıbrıs Türk tarafının sunmuş olduğu 6 maddelik öneriye de işaret eden Ataoğlu, bu maddelerle ilgili olarak herhangi bir gelişmenin yaşanıp yaşanmadığını merak ettiklerini aktardı.

Gözlerin bugüne çevrildiğini belirten Fikri Ataoğlu, toplantının ardından BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in bir açıklama yapmasını beklediklerine vurgu yaptı.

6 maddelik bu önerinin eşit egemenliğin garanti altına alınmasına yönelik sunulduğunu da belirten Ataoğlu, şöyle devam etti:

“Nasıl değerlendirme yapılacak, nedir öngörülen, bugün yapılacak değerlendirmeler sonrasındadır. Temennimiz Kıbrıs Türk halkının da hak ettiği noktada olabilmesiyle ilgili bir sonuç alınmasıdır.

Türk tarafı olarak biz geçmiş yıllardan beri verici bir pozisyonda olduğumuzu, karşı tarafın da her şeyi alıp cebine koymasını da hiç almamış gibi hareket ederek sıfırdan başlaması kabul edilebilir bir şey değildir. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin hak ettiği noktada olması gerektiği noktadadır inancımız.”