Maliye eski Bakanları’ndan Birikim Özgür, kişisel sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Cumhuriyetçi Türk Partisi’nin (CTP) Meclis’in tatile girmemesi yönünde yapacağa önergeye destek verdi.

Bu önerinin sırf CTP tarafından yapıldı diye burun kıvırılması halinde, Yasa Gücünde Kararname (YGK) düzeninin tatil bahanesiyle iyiden darbe rejimine dönüşeceği bir sürece girileceğini ifade eden Özgür, “bu zor dönemde maddi imkansızlıklar, ekonomik çöküntü, yapısal sorunlardan kaynaklanan sıkıntılar yetmezmiş gibi bir de demokrasi krizine ihtiyacımız yok sanırım” dedi.

ÖZMERTER DE DESTEK VERDİ

Öte yandan, Pandemi sürecinde özel uçağıyla defalarca Türkiye’ye uçarak hasta ve tıbbi malzeme taşıyan iş adamı Mete Özmerter’de Özgür’ün ilgili paylaşımının altına “Bu önemli ihtiyaca sunulan çözümü laf kalabalığı ile boğmadan verimli bir çalışma döneminin devam etmesine çaba sarf etmek ilerisi için de doğru örnek teşkil eder” şeklinde yorumda bulunarak, öneriye destek verdi.

“DEMOKRASİYE AZICIK SAYGILARI VARSA ONAY VERİRLER”

İşte Birikim Özgür’ün ilgili paylaşımının tam metni:

“Yasa Gücünde Kararname düzeni zaten demokrasiyi yeterince yaralıyor.

YGK'ların 90 gün içinde mecliste onaylanması gerekiyor ancak onaylanmadığında ne olacağı mevzuat kapsamında belirlenmediğinden 90 gün aşıldıktan sonra da yürürlükleri devam ediyor. Yıllardır kapatamadığımız bir demokrasi açığı, siyasal alandaki ciddi yapısal sorunlardan bir tanesi...

Meclisteki partilerin kendi varlık sebepleri olan demokrasiye azıcık saygıları varsa yaz döneminde düzenli haftalık olağanüstü birleşimlerle yürütmenin denetlenmesine ve YGK düzeninin açtığı yaralara pansuman yapılmasına onay vermesi gerekir.

Sırf bu öneri CTP tarafından yapıldı diye burun kıvıran olursa YGK düzeninin tatil bahanesiyle iyiden darbe rejimine dönüşeceği bir sürece girilecektir.

Bu zor dönemde maddi imkansızlıklar, ekonomik çöküntü, yapısal sorunlardan kaynaklanan sıkıntılar yetmezmiş gibi bir de demokrasi krizine ihtiyacımız yok sanırım...”