Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Tufan Erhürman, kişisel sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Hitler benzetmesi” tartışmasına değindi.

Kendisinin herhangi bir Cumhurbaşkanı adayını Hitler’e benzetmesinin söz konusu olmadığını belirten Erhürman, kendisini tanıyan herkesin böyle bir üslubu asla tercih etmediğini bildiğini açıkladı.

Tufan Erhürman, “ötekileştirme, düşmanlaştırma, korku salma değil, bütünleştirme ve herkesi kucaklama, tüm toplum için bir vizyon ortaya koyma üzerinden siyaset yapalım” dedi.

İşte ilgili paylaşımın tam metni:

“Sorunlarla kavga ederek değil, dayanışma içinde olarak başa çıkabiliriz”

“"Hitler benzetmesi" üzerinden bir tartışma yaratılıyor. Benim herhangi bir Cumhurbaşkanı adayını Hitler'e benzetmem söz konusu değil. Beni tanıyan herkes böyle bir üslubu asla tercih etmediğimi de bilir.

Bu seçimin bir de sonrası var. Bunu unutmayalım. Seçim kazanma ya da birinci tur kaygısıyla, toplumu şunlar-bunlar, şucular-bucular, şunu sevenler-sevmeyenler diye bölmeye, ayrıştırmaya, parçalamaya kalkmayalım. Ötekileştirme, düşmanlaştırma, korku salma değil, bütünleştirme ve herkesi kucaklama, tüm toplum için bir vizyon ortaya koyma üzerinden siyaset yapalım. İçeride de dışarıda da diyaloğu, halkımızın iradesi, hakları ve çıkarları zemininde uzlaşmayı, sorunlu değil sorumlu davranıp sorun çözmeyi öne çıkaralım. Dağ gibi sorunlar var önümüzde. Bu sorunlarla birbirimizle kavga ederek değil, dayanışma içinde olarak başa çıkabiliriz. Onun için bölünmeyeceğiz, parçalanmayacağız, bütünleşeceğiz ve dayanışma içinde olacağız. Söylediğimiz de, yaptığımız da, yapacağımız da bu!”