11. Ozanköy Pekmez Festivali, 30 Ağustos-1 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek.

Girne Belediyesi ile Ozanköy Muhtarlığı işbirliğinde düzenlenen 11. Ozanköy Pekmez Festivali, 30 Ağustos Cuma günü başlıyor. Bölgenin turistik tanıtımına, harnup ve pekmez üretiminin devamlılığına katkı sağlamak amacıyla düzenlenen festival, 1 Eylül Pazar günü sona erecek. Festival boyunca pekmez yapımı sergilenecek. 11. Ozanköy Pekmez Festivali ile ilgili bugün Girne Sanat Galerisi’nde basın toplantısı düzenlendi. 

Güngördü: Harnup tüketimi artıyor
Toplantıda konuşan Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, son dönemde harnup tüketiminin artmaya başladığını belirterek, harnuptan; şıra, pekmez ve un yapıldığını ve sağlıklı olan bu ürünlerin güvenle tüketilebileceğini söyledi. Nidai Güngördü, festivalde el işi, yiyecek ve içecek stantlarının yanı sıra
kültürel ve sanatsal etkinliklerin bulunduğunu ifade etti. Güngördü, uzun yıllar sonra Türkiye’den bir grubun festivalde sahne alacağına dikkat çekerek, festival programı hakkında bilgi verdi. Trafik sıkışıklığı nedeniyle festivalin geçen yıl deneme amaçlı köy meydanından köyün batı tarafındaki girişine alındığını anlatan Güngördü, denemenin başarılı olması nedeniyle bu yıl uygulamanın devam edeceğini ifade etti. 

Uzun: Belediye festivali sahiplendi
Ozanköy Muhtarı Mustafa Uzun ise 2008 yılında köy halkı ve muhtarlık tarafından başlatılan festivalin Girne Belediyesi tarafından sahiplenildiğini belirtti. Mustafa Uzun, bu yıl 11’ncisi düzenlenecek festivale herkesi davet etti.

FESTİVAL PROGRAMI
Festival, 30 Ağustos Cuma günü saat 19.00’da açılacak. Konuşmalar- Stantların Gezilmesi ve Şira İkramının ardından 19:30’da Girne Belediyesi Halk Dansları Topluluğu Gösterisi, 19:45’te Tunç Yükler konseri, 20:45’te Kıbrıs Halk Dansları ve Sanat Merkezi gösterisi ve 21:00’da Estrellas Latinas konseri yer alacak.

31 Ağustos Cumartesi 19:00’da The Healers müzik konseri, 20:15’de Orak Kültür Sanat ve Eğitim Merkezi Halk Dansları Gösterisi ve Şair Osman Türkay’ın Şiirleri ile ilgili sunum gerçekleştirilecek. Aynı gece 21:15’de Dilara Ferit ve Adrenal konseri yapılacak.

1 Eylül Pazar Günü 19:00’da Pekmezli Tatlılar Yarışması ve Pekmezin sağlığımıza faydaları konulu sunum, 19:30’da İpek Amber konseri ve 20:45’de Çatalköy Belediyesi Halk Dansları gösterisi gerçekleşecek. Pekmezli tatlılar yarışmasının sonuçlarının 21:00’da açıklanmasının ardından 21:15’de Kurtalan Ekspres final konseri yapacak.