Barolar Birliği Başkanı Hasan Esendağlı, kişisel sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Bulaşıcı Hastalıklar Üst Kurulu'nun dün akşamki kararlarının yürürlüğe girmesi girmesi için Resmi Gazetede yayınlanması gerektiğini, bu kararları yayınlaması gerekenin de Sağlık Bakanlığı olduğunu bildirdi.

Öte yandan, KKTC Başsavcısı'nın bugün saat 14.00'de Bakanlar Kurulu'na davet edildiğini, tarafların hukuki durumu bu toplantıda anlayacaklarını açıkladı.

İşte Esendağlı'nın ilgili paylaşımının tam metni:

Hukuki sorun şu noktalarda ortaya çıkmaktadır:
Bulaşıcı Hastalıklar Üst Kurulu'nun dün akşamki kararlarının yürürlüğe girmesi için Resmi Gazete'de yayımlanması gerekmektedir.
Peki bu yetki kime aittir?
Yasa'ya göre kararları Resmi Gazete'de yayımlayacak olan Sağlık Bakanlığı'dır. Başka bir ifadeyle Bakanlar Kurulu'nun veya Başbakan'ın bu kararları Resmi Gazete'de yayımlamama konusunda herhangi bir yetkisi veya takdir hakkı bulunmamaktadır. Ama kararlar da henüz yayımlanmış değildir.
Dolayısı ile şu anki hukuki durum, bir nevi "Araf"'tır; karmaşadır. KKTC Başsavcısı'nın, saat 14:00'te davet edildiği Bakanlar Kurulu toplantısında taraflara hukuki durumlarını net olarak anlayacakları şekilde gerekli mütalaayı vereceğini düşünmekteyim.
Az daha sabır dilerim.