Basın Emekçileri Sendikası (Basın-Sen) Covid 19 aşılama sürecinde büyük risk alarak halka haber alma hakkını sağlayan basın emekçilerine öncelik sağlanması konusunda hem fikir olunduğunu açıkladı.

Basın-Sen açıklamasında aşı olmak isteyen basın emekçilerini bağlı oldukları örgütlere müracaat etmeye çağırdı.

İşte Basın-Sen’in ilgili açıklamasının tam metni:

“Değerli Basın Emekçileri;

Covid-19 aşılama süreci bugün itibarıyla ülkemizde başlamıştır. Sağlık Bakanı Ali Pilli ile yaptığımız görüşme sonucunda tıpkı sağlık çalışanları ve diğer risk grubunda çalışan emekçilerimiz gibi basın emekçilerinin de yürüttükleri kamu görevinin büyük riskler taşıdığı konusunda hem fikir olmuş bulunmaktayız. Aynı şekilde Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği’miz de basın emekçilerinin aşı olması konusunda sağlık bakanlığına resmi başvuruda bulunmuştur.

Bu bağlamda halkımızın sağlığı da düşünülerek her ortama girip haber yapan basın emekçilerine aşılanma konusunda öncelik sağlanacaktır. Basın emekçilerinden talebimiz aşı olmak isteyen tüm emekçilerin bağlı oldukları örgütlere müracaat etmesi ve böylece basın örgütlerinin sağlık bakanlığına resmi olarak ortak bir rakam sunabilmesine yardımcı olmalarıdır.

Saygılarımızla”