Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Ozersay, başbakanın ülkede organize görevini yürütmesi gerektiğini belirterek, sağlık ve salgınla ilgili bir yere kadar güven sağlandığını ancak bugün güven sorunu yaşandığını kaydetti.

Özersay, bundan sonra alınacak ve uygulanması sağlanacak kararlarla sağlık, eğitim, polis ve ekonomi konularında olumlu adımlar beklediğini ifade ederek, kendisinin de yaşadığı Girne bölgesinde vakaların arttığını ve Beylerbeyi’nde yaşanan vaka olaylarının tedirginlik yaratacak boyutta olduğunu söyledi.

Kudret Özersay, Beylerbeyi’nde hızlı hareket edilerek, bölgenin güvenliğinin sağlanması gerektiğini kaydederek, vaka sayısıyla birlikte bulaşın kaynağı ve kimlerin temaslı olduğunun tespit edilmesinin önemine değindi.

Vakaların niteliği dikkate alınmadan tedbir alınırsa ‘mış’ gibi yapılacağını savunan Özersay, Alsancak ve Lapta’yla ilgili alınan kararların boşluklar barındırması nedeniyle insanların aklına yatmadığını, dolayısıyla uygulamada sorunlar yaşanacağını önceden söylediklerini hatırlattı.

Özersay, Karpaz bölgesinde aldıkları kararlar ve uygulanması noktasında yaptıklarını sıralayarak, Girne bölgesiyle ilgili tedbirler düşünülürken bunların dikkate alınmasını istedi.

Kudret Özersay, salgın konusunda sorumluluğun Sağlık Bakanlığı’nda, hatta bakanda olduğu izleniminin yanlış olduğunu, konunun tüm yetkilileri ve ülkeyi ilgilendirdiğini belirtti.

Özersay, Başbakanın kapalı alanda ve kalabalık ortamlarda maskesiz ziyaretler yapmasını doğru bulmadıklarını kaydetti.

HP Genel Başkanı Özersay, hastanelerdeki bulaşın ne durumda olduğu, aşı sonrası öldüğü iddia edilen kişiyle ilgili açıklayıcı bilgi istediklerini söyleyen Özersay, 40 yaşında yaşamını yitiren kişiyle ilgili de medyada yer alan iddialara de değinerek Sağlık Bakanlığı’nın bu soruları yanıtlamasını istedi.

Aşılarla ilgili açıklamaların sadece Türkçe yapılmasına yönelik eleştirilerini yineleyen Özersay, basına yansıyan her şeyin doğru olduğunu düşünmediğini ancak polisle ilgili iddialara ayrıntılı açıklama beklediğini söyledi.

Özersay, eğitimle ilgili koordinasyon sorunu yaşandığını savunarak, bakanlığın aldığı kararın uygulanmasından sorumlu olması, Başbakanın da bu kararların uygulanmasında ağırlığını koyması gerektiğini ifade etti. Özersay, başbakanın sadece sağlık ve polisle ilgili değil, eğitimle ilgili de koordinasyonu sağlamak zorunda olduğunu kaydetti.

Kudret Özersay, ekonomiyle ilgili olarak da konuyu bütünlüklü görebilmeyi arzuladıklarını belirterek, farklı paydaşların bir araya gelerek toplum menfaati için birlikte hareket etmesinin sağlanabileceğini söyledi.

Özersay, geliş gidişlerle ilgili de yapılması gereken çalışma ve hazırlanacak programlar beklediklerini belirtti.

HP Genel Başkanı Özersay, yolsuzluk dosyalarının tamamlanması ve mahkeme aşamasına gelmesi için siyasi iradeye ihtiyaç olduğunu yineleyerek, jet kriziyle ilgili soruşturmanın durumuna da değinerek sonuç beklediklerini söyledi.