Turizm ve Çevre Bakanı Ünal Üstel, KKTC-Ukrayna mevcut ilişkileri ve gelişimi sürecinde, sektörlerinde aktif rol alan her iki ülkenin gayrimenkul danışmanlarından oluşan gruplar yeni yatırım ve iş imkânlarının sunulacağı ve Avrasya Ekonomik İlişkiler Derneği (EkoAvrasya) ile Four Vision Development tarafından Lefkoşa'’a 3-6 Ekim tarihlerinde düzenlenecek “KKTC-Ukrayna Gayrimenkul Danışmanları Buluşması” için KKTC'’de bulunan heyeti kabul etti...

EkoAvrasya Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Eren başkanlığındaki heyeti kabulünde konuşan Turizm ve Çevre Bakan Ünal Üstel, iki ülke arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesine katkı koyacak böylesi bir organizasyonun gerçekleştirilecek olmasından duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Turizm ve Çevre Bakanı Ünal Üstel, KKTC ve Ukrayna gayrimenkul danışmanlarını buluşturarak ülkeler arası ticari iş birlikleri imkânlarının oluşumuna ve ilerlemesine katkı sağlamayacak bu organizasyonun ayrıca, KKTC ekonomisinin lokomotif sektörü olan turizm sektörüne de büyük katkı sağlayacağına inanç belirtti.

“Anavatan Türkiye Cumhuriyeti’nin stratejik ortak olarak belirlediği Ukrayna bizim için de önemli bir ülkedir. Ükrayna ile KKTC arasında, gerek ticari gerekse de turizm potansiyeli açısından ilişkilerin daha da geliştirilmesini bu bağlamda önemsiyoruz” diyen Bakan Üstel, Ukrayna’nın büyük bir potansiyel olduğuna da işaret ederek, ilişkilerin geliştirilmesine katkı sağlaması amacıyla, Mart 2020 tarihinde gerçekleştirilecek olan Ukrayna Turizm Fuarı’na katılacaklarını da sözlerine ekledi.

EkoAvrasya Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Eren de kabulde yaptığı konuşmasında, Bakan Üstel’e gerçekleştirilecek olan toplantı ile ilgili bilgi verdi.

Eren, iki ülke arasındaki turizm, ulaşım, ticaret ve ekonomik performanslar değerlendirileceği, gayrimenkul danışmanlarının karşılıklı olarak proje sunumları, ofis tanıtımlarının yapılacağı, ülkelerin bu hususlarda yatırım imkânları, sundukları destekleri katılımcılara aktarılacağı bir toplantının gerçekleştirileceğini belirtti.

Türkiye diplomatik ilişkilerini başarılı şekilde yürüttüğü Ukrayna ile 2011 yılında kurulan Yüksek Düzeyli Stratejik İş Birliği Konseyi (YDSK) mekanizmasıyla mevcut ilişkilerini stratejik ortaklık düzeyine yükselttiğini anımsatan Eren, iki ülke ilişkilerinin güçlendirilmesinde aktif rol alan Avrasya Ekonomik İlişkiler Derneği (EkoAvrasya), Türkiye’nin stratejik ortak olduğu ülkeler ile KKTC arasındaki sosyal, ekonomik, ticari ilişkilerin tesisi hususunda da görev üstlendiğini, bu nedenle, bu önemli toplantıları düzenlediklerini belirtti.

Konuşmaların ardından, konuk heyetin sorularını yanıtlayan Bakan Üstel, Ülke turizmi hakkında da bilgiler verdi.