Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Fikri Ataoğlu, ekonomiyi canlandırmanın anahtarının inşaat sektörü olduğunu ifade etti.

North Cyprus UK

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Genel Kurulu’nda konuşan DP Genel Başkanı Fikri Ataoğlu, geçtiğimiz sıkıntılı süreçten ders çıkarmamız gerektiğine vurgu yaparak, ekonominin hareketlenmesi için inşaat sektörünü birinci sıraya almak gerektiğini anlattı.

“Derdimiz gailemiz ülkemizse, insanımızsa, ekonomimizse hep beraber elimizi taşın altına koymalıyız” diyen Ataoğlu, ekonominin kendi ayakları üzerinde durur hale getirilmesi için önerilerde bulundu.

“İnşaat sektörünü birinci sıraya alalım”

Turizm ve yükseköğrenim sektörlerinde hedefin 2021 yılı olduğunu kaydeden Ataoğlu, ‘şu an ekonomiyi nasıl hareketlendirebiliriz?’ sorusunun yanıtının inşaat sektörü olduğunu vurguladı.

Ataoğlu, “Gelin inşaat sektörünü birinci sıraya alalım ve ekonomiyi hareketlendirelim” dedi.

Ekonominin kendi ayakları üzerinde durur hale getirilmesi için Müteahhitleri Birliği ve hükümetin oluşturacağı ortak bir kurulla çalışmalar yapılması gerektiğini söyleyen Ataoğlu, ülkeye dışardan yatırım yapılmasının teşvik edilmesi gerektiğini kaydetti.

Ataoğlu, Yurtdışında yaşayan KKTC vatandaşlarına bir takım muafiyetler sağlanarak Kuzey Kıbrıs’ta konut almaya teşvik edilmesi gerektiğini de söyledi.

İnşaat sektörünün hareketlendirilmesi için ihalelerin çıkarılması gerektiğini anlatan Ataoğlu, inşaat sektörünü ayakta durursa, bununla birlikte eğitim ve turizm sektörlerinin de ayağa kalkacağını ifade etti.