Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Çevre Koruma Dairesi Gazimağusa Birimi ile İskele Birimi personelleri, Temiz Ada Grubu, Doğu Akdeniz Üniversitesi Su Altı Araştırma ve Görüntüleme Merkezi Biyolojik Bilimler Bölümü, DAÜ Green Grubu, Adres Estate, Ötüken Muhtarlığı, İskele Belediyesi katkılarıyla, İskele sahil şeridinde gerçekleştirilen, Çevre Temizliği Farkındalık Etkinliği’ne katıldı.

Turizm ve Çevre Bakanlığı, Çevre Koruma Dairesi Midiri Hasibe Kusetoğulları’nın da Bakan Ataoğlu’na eşlik ettiği Çevre Temizliği Farkındalık Etkinliği, İskele Karadenizliler Derneği altında bulunan sahil şeridinde gerçekleştirildi.

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu etkinlikte yaptığı kısa konuşmasında, “yaşadığımız doğayı tüm canlılarla paylaştığımız gerçeğini kabul ederek hareket etmek, insanlık gereğidir. Bu noktada, asli görevi çevre konularında denetleme yetkisi olan Çevre Koruma Dairesi olarak, bir süreden beridir, ülkenin her bir noktasında eş zamalı olarak gerçekleştirdiğimiz temizlik etkinliği ile farkındalık oluşturma çabası içerisindeyiz. Vatandaşlarımzın çevreye daha duyarlı davranmaları, gelecek nesillere temiz ve sürdürülebilir bir çevre bırakabilmek yanında, bilinmelidir ki, çevre sadece insanların değildir. Bu coğrafyayı paylaştığımız tüm canlılarla birlikte, yaşanabilir ve sürdürülebilir bir çevre yaratmak zorunda olduğumuzu bilerek hareket etmek, bir insanlık gereğidir” dedi.

Bakan Ataoğlu, temizlik etkinliğine destek olan tüm katılımcılara teşekkür ederek, “temizlemek değil, temiz bırakmak önemlidir. Bu anlamda, vatandaşlarımzı daha duyarlı davranmaya davet ediyorum” dedi.

Caretta Caretta Kamplumbağalarının da yuva yaptigi İskele Karadenizleler Derneği altinda kalan sahil şeridinde gerçekleştirilen temizlik etkinliği sonraısında toplanan çöpler, İskele Belediyesi tarafindan toplanmıştır.