HP Milletvekili Tolga Atakan, bütçelerin mali disiplin aracı olduğunu ancak bütçe rakamlarına bakıldığında bunun 2021 için pek olası olmadığının görülebileceğini kaydetti. Atakan, “2021 bütçesi, hükümet gibi ölü doğdu” dedi.
Daha yılın başından bütçe açığı görüldüğünü ve bu açığın yılsonuna kadar daha da büyüyeceğini savunan Atakan, ek mesai, kamuda verimsizlik, e-devletin hayata geçmemesi gibi nedenlerle giderlerin daha da arttığını söyledi. 
Genel bütçe açığının yüzde 29,23, yerel bütçe açığının ise 83,23 arttığını dile getiren Atakan, Türkiye’den gelecek kaynakla ilgili hala herhangi bir protokol imzalanmamış olduğuna işaret etti. 
Bütçedeki rakamların sürdürülebilir bir hizmet çarpanı yaratmaktan uzak olduğunu kaydeden Atakan, pek çok ülkenin kesintisiz hizmet akışı sağlamak için e-devlet altyapısını güçlendirdiğini ancak KKTC’de bu konuda bir türlü aşılamayan bir eşik olduğunu savundu. 
KKTC’den çok daha fazla nüfusu olan ülkelerin e-devlete geçerek kısa sürede kamuda verimlilik gelir artışı ve “kayıt içilik” konusunda yaşanan artışa işaret eden Atakan bir grup şirketin kurduğu bir konsorsiyumun bu alanda devlete hizmet verebileceğini anlattı. 
DPÖ için yazılım kalemine sadece 5 bin 300 TL ayrıldığını dile getiren Atakan, DPÖ internet sitesindeki son güncel bilginin 2018 yılına ait olduğunu belirtti.