Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Mağusa Milletvekili ve CTP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Örgüt Sekreteri Asım Akansoy, CTP MYK Örgüt Sekreterliği görevinden istifa etti.

Kişisel sosyal medya hesabından konuyla ilgili açıklamada yapan Akansoy, görevden ayrılma gerekçelerini Genel Başkan Tufan Erhürman’nın tüm ayrıntılarıyla bildiğini, görevini de Erhürman ile görüşerek sonlandırdığını açıkladı.

Asım Akansoy, toplumun CTP’ye çok daha fazla ihtiyacı olan bir dönemden geçtiğini belirtti ve “CTP'de görev bitmez. Halkın beklediği daha güçlü ve etkili bir CTP için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

“Yorulmak literatürümüzde yoktur”

İşte Akansoy’un konuyla ilgili yaptığı paylaşımı:

Toplumun CTP'ye çok daha fazla ihtiyacı olan bir dönemden geçiyoruz. Parti çalışmalarımızın elbette daha da gelişmeye ihtiyacı var. Bu bağlamda bir karar aldım. Kendi adıma asla bir yorgunluk içinde değilim. Özellikle halkın çok büyük sorunlarla karşı karşıya kaldığı bir dönemde yorulmak, bizim literatürümüzde olmaz. Yaklaşık bir yıl önce göreve başlama ve yakın bir süre önce ayrılma gerekçelerimi, Parti Genel Başkanı tüm ayrıntıları ile birlikte bilmektedir. Bu görevi kendisi ile yaptığım görüşme üzerine kabul etmiştim. Yine birlikte görüşerek sonlandırdım. CTP'de görev bitmez. Halkın beklediği daha güçlü ve etkili bir CTP için çalışmalarımızı sürdüreceğiz.

Sorakın: Yerine başkası seçilir

Asım Akansoy’un sitem ettiği, CTP Genel Sekreteri Erdoğan Sorakın’ın bir gazeteye yaptığı açıklamada şu ifadeler yer alıyordu:

“Bu parti içi bir durum, kendisi MYK’dan ayrılmak istediği söyledi. Normal bir süreç. Herhangi bir neden, bir tartışma yok. İstifa tek taraflı bir iradedir, birisi yorulup çekilmek isterse çekilebilir, yerine başkası seçilir…”