Mizah yazarı, tiyatro sanatçısı ve eski gazetecilerden Artun Gökşan Lurucinalı, North Cyprus ailesine katıldı.

Londra’da yayınlanan Toplum Postası gazetesinde gazetecilik mesleğine başlayan Lurucinalı, bu gazetede Editör olarak görev yaptıktan sonra, 2001-07 yılları arasında da Londra Gazete’nin Genel Yayın Yönetmenliği’ni yürüttü.

Toplum Postası gazetesinde başlattığı GIYNIK adlı mizah sayfası ile, Kıbrıs Türkçesini kullanan ve geniş bir okuyucu kitlesi yaratmayı başaran Lurucinalı, daha sonra Londra Gazete’de GAZZIK ve ZİZZİRO mizah sayfaları ile bu çalışmalarını sürdürdü. Gazetecilik mesleğinden ayrıldığı 2007 yılından sonra, Facebook ortamındaki “Zizziro Mizah Gazeddası” aracılığıyla okuyucularına ulaşmayı sürdürüyor.

Artun Gökşan Lurucinalı, 1960 yılında Akıncılar (Lurucina)’da doğdu. İlkokulu burada okuduktan sonra Rum tarafındaki İngiliz Okulu’na (The English School) başladı. 1974’ten sonra Türk Maarif Koleji’ne devam eden Lurucinalı, buradan mezun olduktan sonra, Hacettepe Üniversitesi Matematik bölümünü bitirdi. Türkiye’den mezun olduktan kısa bir süre sonra Londra’ya yerleşti, çeşitli işlerde çalıştıktan sonra 15 yıl süren gazetecilik mesleğini yaptı. Lurucinalı, son 13 yıldan beridir sürüş hocalığı yapıyor.

Balıkçıoğlu Kabare Tiyatrosu bünyesinde, Osman Balıkçıoğlu ve arkadaşları ile tiyatro çalışmalarını sürdüren Lurucinalı, bunun yanında yazı yazmaya, mizah üretmeye de devam ediyor.