HP Milletvekili Gülşah Sanver Manavoğlu konuşmasında, Başbakanlığın pandemi sürecini koordine etmediği sürece halkın çok sıkıntı yaşayacağını ve gelinen noktada kimsenin sabrı kalmadığını söyledi. 
Dün yaşanan covid ölümlerinin kapasitenin aşıldığına ve farklı uygulama gerektiğine işaret olduğunu dile getiren Manavoğlu, Bakanlar Kurulu’nun Sağlık Üst Kurulu’nun aldığı kararları budayarak, uygulanamayacak hale getirdiğini savundu.
Pandemi nedeniyle kapanan bölgelerde bölge esnafıyla belediye başkanının karşı karşıya getirildiğini ifade eden Manavoğlu, “Net olan şudur ki, 100 yataklı hastane var diye 100 hasta olacak da biz bakabileceğiz diye bir şey yok. Otellerde 180 pozitif vaka var deniyor” şeklinde devam etti. 
Bu konuda okuduklarıyla vardığı sonucun, otellere kapatıp gerekli bakımı yapılmayan covid hastaları olduğu zaman dünkü gibi ölüm olaylarının yaşanabildi yönünde olduğunu kaydeden Manavoğlu, “Artık hükümet sussun, sağlıkçılar konuşsun” dedi.  
Gerekirse ekonomik örgütlerle bir araya gelip, verilerle konuşmak gerektiğini kaydeden Manavoğlu, oransal olarak Türkiye’nin önüne geçildiğini ifade etti. 
Halkın büyük tedirginlik içinde olduğunu ifade eden Manavoğlu, “Yalan rakamlarla halkı rahatlatmaya kalkmayalım. Alacağımız tedbirlerle halkı rahatlatalım” dedi. 
Ekonomik sıkıntıların devam edeceğini söyleyen Manavoğlu, yine de uzmanlara danışılarak, gerekli önlemlerin alınmasını istedi. 
Pandemi konusunda Başbakanlığa önemli görev düştüğünü dile getiren Manavoğlu, İstatistik Kurumu’nu da konuyla ilgili verileri değerlendirerek, Başbakanlığa iletmeye çağırdı.