Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) Başkanı Hasan Sertoğlu, Spordan Sorumlu Başbakan Yardımcısı, Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı’yı ziyaret etti. Ekonomi ve Enerji Bakanlığı’ndaki görüşmede Sertoğlu ve Arıklı yeni sezonda futbolla ilgili gerçekleşmesi öngörülen plan ve projeler konusunda fikir alışverişinde bulunuldu. 

Arıklı: “Spora, sporcuya ve kulüplere desteğimizi esirgemeyeceğiz”

Bakan Arıklı, görüşme sonrasında yaptığı açıklamada, KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu ve ekibiyle ülke futbolunun geleceğini konuştuklarını ve federasyonun önümüzdeki süreç içerisindeki planlarını dinlediğini belirtti. Arıklı ayrıca Spor Dairesi yetkilileri ve bakanlık olarak spora ve futbol kulüplerine yapılacak katkıların nasıl olabileceğinin de söz konusu görüşmede konuşulduğunu sözlerine ekledi.

Futbolda Süper Kupa finalinin 10 Eylül 2021’de oynanacağını ve bunun kendisini çok mutlu ettiğini kaydeden Arıklı, “Üzerinde çalıştığımız Taksim Sahası konusunda da gelişmeler sürüyor, şartların uygun olması durumunda 16 Eylül 2021’de Taksim Sahası’nda sezonun ilk maçı yapılabilecek” diye konuştu.  

Bakan Arıklı, bakanlık olarak; spora, sporcuya ve kulüplere desteklerini hiçbir zaman esirgemeyeceklerini belirterek, Başkan Sertoğlu’na ve ekip arkadaşlarına başarılar diledi. 

Sertoğlu: “Fikirlerimizin örtüşmesi sevindirici”

KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu ise yaptığı açıklamada, Bakan Arıklı ve ekibine göreve geldikleri günden beridir gösterdikleri yakın ilgiden dolayı teşekkür etti. Ülkede 1 yıldır futbol oynanamadığını hatırlatan Sertoğlu, “Bakanımızla ülkemizdeki futbol kulüplerinin nasıl ayakta kalabileceğini konuştuk ve bu konuda fikir alışverişinde bulunduk. Bu konuda Sayın Bakan ile fikirlerimizin örtüşmesi sevindiricidir.”dedi.

Başkan Sertoğlu, Bakan Arıklı’nın kendilerine sezonun ilk maçının Çetinkaya ev sahipliğinde Taksim Sahası’nda yapılmasını istediğini ilettiğini belirterek, bu konuda ilgili kulübün (Çetinkaya’nın) istemesi halinde herhangi bir olumsuzluk olmayacağını düşündüğünü söyledi. 

Gerçekleşen görüşmede Başkan Sertoğlu’nda KTFF 2.Başkanvekili Oktay Çocuk ve Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Akçaba da eşlik etti.