Usulsüzlük iddialarıyla çalkanan Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’nda tartışmalara neden olan Akaryakıt Taşıma İhalesi’nin teklif zarfları dün açıldı. İhaleye katılan Sideral Lines Ltd 32.4 dolar, Wideline Reklam Hiz. Ltd. ise 14 dolar teklif verdi.

KIBRIS’a konuşan Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı, ihalenin henüz neticelenmediğini belirterek görüşler alındıktan sonra Merkezi İhale Komisyonu’nun kararını vereceğini söyledi.

Arıklı, “Bir önceki ihaleyi durdurmakla kurumu çok büyük bir zarardan kurtardık. Bundan önce 32 dolarla başlayan teklifler, her seferinde ikişer artarak 38 dolara kadar çıktı. Aradaki farkla 10 dolar civarında yüksek bir rakam ödüyorsak, bu kurumun 2 milyon 200 bin dolar civarında fazladan ödeme yaptığını gösterir. Bu halkın cebinden çıkan paradır” dedi.

Yılda 220 bin ton akaryakıt taşındığına dikkat çeken Arıklı, bir doların bile bu rakama göre çok büyük bir fark yarattığını söyledi.

KIB-TEK’te sürekli adrese teslim ihalelerle sahte, çakma malların orijinalmiş gibi kuruma satıldığını anlatan Arıklı, kurumun hem çakma mallara çok yüksek ücretler ödediğini, hem de o malları jeneratörlerinde kullandığı için jeneratörlerin büyük hasar gördüğünü söyledi.

KIB-TEK’te yıllardır devam eden vurgun ve yolsuzluk olaylarının sadece iki üç kişinin aralarında bölüştüğü ya da yaptığı bir iş olmadığına işaret eden Arıklı, “Devletin bütün kurumlarına ahtapot gibi sızmışlar” dedi.  

Devletin her kademesinde çeşitli engellemeler ile iş yavaşlatmaların sürece yayılmasıyla vurgunların ve yolsuzluk olaylarının kamuoyuna unutturulmaya çalışıldığını savunan Arıklı, “Maalesef böyle bir sistem, düzen var” şeklinde konuştu.

KIB-TEK’teki vurgun ve yolsuzluk olaylarının sonuna kadar üzerine gideceğini ifade eden Arıklı, “Benim karşıma rakip çıkararak beni devirmeye çalışıyorlar. Ama buna rağmen üyelerim bana sahip çıkacak ve pazartesiden itibaren kaldığım yerden daha da şiddetli ve bilenmiş bir halde vurguncuların üzerine gideceğim. Onların tepelerine balyoz gibi ineceğim” dedi.  

Kaynak: Kıbrıs gazetesi-Ahmet Karagözlü

Haberin tamamını okumak için tıklayınız....https://www.kibrisgazetesi.com/kibris/bunun-hesabi-sorulmali-h109991.html