Başbakan Yardımcısı, Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı, tüm hükümet modellerini bozan, ortadan kaldıran partinin Halkın Partisi (HP) olduğunu iddia etti.

HP’nin sürekli olarak işi yokuşa sürdüğünü, UBP ile görüşmelerinde kırmızı çizgiler ortaya koyduğunu, icraat hükümeti önerisini parti meclisine bile götürmediğini belirten Erıklı, HP’nin 4’lü koalisyon kurma çalışmalarında da CTP içinde başbakan aramaya çalıştığını ve ortaya bir başarısızlık çıktığını kaydetti.

Erhan Arıklı, Haber Kıbrıs WEB TV’de “Markaj” programında Ali Baturay’ın sorularını cevaplandırdı.  

Aslında bu zor dönemde hükümette yer almak istemediklerini, muhalefette kalmak, 4’lü hükümete destek vermek istediklerini anlatan Erhan Arıklı, “Başka bir seçenek kalmayınca ülke hükümetsiz kalmasın diye elimizi taşın altına koyduk. 3’lü hükümet kurulmasa erken seçime gidilmesi gerekecekti. Anayasa değişikliğinde olduğu gibi erken seçimde de başarısızlık olacaktı halk sandıkları protesto edecekti” diye konuştu.

3’lü azınlık hükümetinin kurulması için çok önceden anlaşıldığı, Eski Başbakan Ersin Tatar ve DP Genel Başkanı Fikri Ataoğlu ile birlikte Türkiye’ye yaptıkları ziyarette bu hükümetin tohumlarının atıldığı iddialarını değerlendiren Arıklı, bunun gerçek olmadığını, hayal ürünü olduğunu söyledi.

Erhan Arıklı, “4’lünün kurulmasına engel kimden kaynaklandı? YDP ve DP açık destek verdi. CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman’a ‘görevi iade etme, azınlık hükümeti kur, destekleyelim’ dedim ama yapmadı. Hükümeti kurma görevi, UBP’de 14 gün, CTP’de 12 gün kaldı, bu süreçte başarılı olamadılar” ifadelerinde bulundu.

Ülkeyi çıkmaza sokan siyaset anlayışına karşı çıktıklarına vurgu yapan Arıklı, şunları söyledi:

“HP, işi yokuşa sürdü. İcraat hükümetini kabul etmedi, parti meclisine bile götürmedi. 4’lü koalisyonda CTP içinde başbakan aramaya çalıştılar ve UBP ile görüşmelerinde kırmızı çizgileri ortaya koydular. Ne yapmak istiyorlar? Tüm hükümet formüllerini ortadan kaldırdılar.”