Argüden Group Direktörü Olgun Argüden, ülkedeki maske eksikliğini gidermek için yurt dışından ithal ettiği binlerce maske için KKTC Bakanlar Kurulu’ndan talep ettiği ithal izni için izin alamadığını iddia etti.

İthal ettiği maskelerin 10 bin adetini KKTC Sağlık Bakanlığı’na hibe etmek istediğini, 10 bin adetini de halkın maske ihtiyacını giderebilmesi için maliyetine eczanelere vereceğini belirten Argüden, Rum kesimine 200 bin adet maske getireceğini, bu maskelerden KKTC’nin ihtiyacı olan miktarını da tedarik etmeye hazır olduğunu bildirdi.

Olgun Argüden, Rum kesimine söz konusu maskelerin FDA ve CE sertifikalarını ibraz ettikten sonra gerekli ithal izni hemen aldığını ancak KKTC Bakanlar Kurulu’nun gerekli ithal izni bir haftadır vermediği için söz konusu maskeleri tedarik etmede sıkıntı yaşadığını açıkladı.

“ 10 BİN ADEDİ HİBE, 10 BİN ADEDİ MALİYETİNE VERECEĞİM”

Argüden’in “Kamuoyuna Duyuru” başlığıyla yaptığı paylaşım şu şekilde:

“Ben Olgun Arguden , 32 yildir uluslararası ticaret yapıyorum .Uçaklar uçmuyor bilyorsunuz . Direktörü olduğum Arguden Group şirketler gurubuna ait olan Güney Kıbrıs Rum Cumhuriyetunde faaliyet gösteren şirketimin ismine DHL özel kargo ile 30.000 Adet FDA ve CE sertifikasına sahip maske ithal ettim . Rum sağlık bakanlığına 10.000 Adet Bağiş Yaptım ve Rum sağlık bakanlığından beni arayıp teşekkür ettiler.KKTC sağlık bakanlığına yetkili personellerimi gönderdim 10.000 Adet de KKTC sağlık bakanlığımıza Bağış yapmak istiyorum dedim 10.000 Adet de Eczanelere Bir kar marjı gütmeden maliyetine vereceğimi söyledim . Halkımız eczanelerde olmadığı için maske bulamıyor . Onlarda çok memnun olduklarını , geri kalan 10.000 Adeti de bağış dışında olan maskeleri kendilerine ücret karşılığı vermemizi Rica ettiler . Bende eczanelerde hiç maske kalmadığını talebiniz varsa önümüzdeki Hafta Güney Kıbrıs Rum Cumhuriyetindeki ecza depolarına 200.000 Adet getireceğimi ve ne kadar istiyorsanız size gönderebileceğimi söyledim. Gerekli FDA & CE sertifikalarında kendilerine sunduk ve izni hemen verdiler . Sonra ticaret bakanlığına ithal izni gerektiği için gerekli evrakları verdikten sonra yeşil hat tüzüğü çerçevesinde bakanlar kurulu kararı gerektiğini ve bunun üzerine 2-3 bakanı aradığım halde ve üzerinden 1 Hafta geçmesine rağmen henüz bakanlar kurulundan bu karar çıkmadı bugün yarın diyorlar .Yetkililerimiz Halkı maske takmadığı yönünde eleştiriyorlar Fakat bu maskeleri nereden alıp Takacakları yönünde açıklama yapmıyorlar.Güney Kıbrıs Sağlık bakanlığından beni Dün tekrar aradılar ve çarşamba günü 9 milyon maske için ihaleye çıkacaklarını ( bunları halka bedava dağıtacaklarını)ve bu ihaleye katılmamı söyledi . Şu ana kadar da 280.000 Adet Rum kesimindeki ecza depolarına ithal etmiş bulunmaktayım . Ben kendi ülkem için bir katkı koymak istiyorum Ama karşılaştığım Manzara bu . 20.000 Adet Larnaca daki Ofis Depolarımda duruyor.
Gereken lüzum üzerine sizinle paylaşıyorum”.