Ulaştırma Bakanlığının tüm çift şeritli yollara refüj yaptırmak ve telleme yapmak durumunda olduğunu söyleyen TDP Milletvekili Hüseyin Angolemli, çember ışıklandırması ihalesini hangi şirketin aldığını, parasını alıp almadığını, ya da nasıl bir ceza verildiğini sordu, “belli ki bir siyasinin yakındır” dedi. Angolemli bu ışıklandırma sorunu nedeniyle insanların hayatını kaybettiğini dile getirdi.

Angolemli, sivilleşmiş, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığına bağlı bir trafik polisi örgütü kurulması gerektiğini de söyledi.

Arabalar arttıkça çemberlerin işlevini yitirdiğini kaydeden Angolemli ağır araçların ölçümlerinin yapılmadığını da kaydetti.

Kazalarda suçun devlete ait olduğunu dile getiren Angolemli, yasalardaki eksikliklerin tamamlanması gerektiğini söyledi.

Karpaz yolunun on yıllardır yarım olduğunu ifade eden Angolmeli her şeyin Türkiye’den beklenmemesi gerektiğini belirtti.

Elektrik konusunda özelleştirme konuşmaları yapıldığını dile getiren Angolemli bunun yerine Elektrik Kurumu’nun özerk bir yapıya kavuşturulması gerektiğini anlattı.