Serdar Sarı, önemli bir işadamı… Ama kendisini daha çok topluma ve gençlere yaptığı hizmetlerle tanıyoruz.

Londra’da birçok toplum derneğinde ve yaklaşık 20 yıldır da Futbol Federasyonu’nda yaptığı görevler alan Sarı, Federasyon Başkanlığı’nı genç bir arkadaşına devretti.

İngiltere Kıbrıs Türk Vakfı’nın yöneticilerinden olan Sarı’nın KKTC Başbakanlığı’na bağlı Yurt Dışı Kıbrıslı Türkler Koordinasyon Kurulu üyeliği bulunuyor. Londra Polisi’nin uyuşturucu ile mücadele konusunda oluşturduğu komitede de çalışmalar yapan Sarı, “Amacım topluma ve gençlere hizmet” diyor.

1990’da Londra’ya geldi,

işlerini büyüttü, isim yaptı

Sarı, 1968 yılında Kıbrıs’ın Mehmetçik köyünde doğdu. İlk ve orta öğreniminden sonra liseyi Dr. Fazıl Küçük Meslek Lisesi’nin Motor Bölümü’nde okudu. O da birçok genç gibi çok sevdiği Kıbrıs’tan ekmek ve iş için 1990 yılında ayrılmak zorunda kaldı ve Londra’ya geldi.

Londra’da kısa bir süre coffeeshop’ta çalıştı, sonra mesleği olan makinistliğe başladı.

Makinistliğe başladıktan birkaç yıl sonra 1993 yılında kendi makinist garajını açan Serdar Sarı, o günden beridir makinistliğe devam ediyor… İşini büyütüp, kaporta, sigorta gibi işler de yapmaya başlayan Sarı, MOT dükkanı açacak olanlara eğitim veriyor. Bunun yanında büyük bir yatırım yaparak Siyah Taksi işine giren Sarı, bu alanda önemli bir marka oldu.

Topluma hizmetleri büyük

Sarı, tüm bu yoğun iş yaşamına rağmen toplum sorunlarıyla da yakından ilgilendi.

Öncelikle Kıbrıs’taki köylülerinin Londra’daki örgütlenmesi olan Mehmetçik Cemiyeti ve Mehmetçik Spor Kulübü’nde aktif görev alan Sarı, her ikisinde de başkanlık yaptı.

Mehmetçik Spor Kulübü’nde başkanlık yaparken önemli başarılara imza atan Sarı, son yıllarda toplum sorunlarıyla yakından ilgilenen İngiltere Kıbrıs Türk Vakfı’nın yöneticileri arasına girdi.

KKTC Başbakanlığı’na bağlı Yurt Dışı Kıbrıslı Türkler Koordinasyon Kurulu üyelerinden biri olan Serdar Sarı, ayrıca Londra Polisi’nin uyuşturucu ile mücadele konusunda oluşturduğu komitede de çalışmalar yürütüyor.

Covid-19 sürecinde Federasyon olarak birçok ihtiyaçlı olan insanımıza yiyecek yardımı yaptıklarını söyleyen Sarı, topluma hizmet etmeyi kendine görev edindi. Serdar Sarı amacının her zaman topluma ve gençlere hizmet olduğunu ve bulunduğu her ortamda bunu devam ettireceğini söyledi.