Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Kıbrıs Türk Gençlik Birliği İngiltere Başkanı Nafiya Horozoğlu ve beraberindekileri kabul ederek görüştü. Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, kabulde yaptığı konuşmada, Londra’daki Kıbrıslı Türk gençlerin Kıbrıs Türk halkı ve kültürüyle bağlarının kopmaması için, Cumhurbaşkanlığı olarak her türlü desteği vermeye hazır olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Kıbrıs Türk Gençlik Birliği İngiltere’yi kabulünde, Londra’daki Kıbrıs Türk gençliğinin örgütlenmesinin ve değerlerine sahip çıkmasının önemini vurguladı. Yıllar içinde neredeyse her aileden bireylerin Londra’ya göç ettiğini, orada yeni nesillerin dünyaya geldiği belirten Cumhurbaşkanı Akıncı, yeni kuşakların Kıbrıs Türk halkı ve kültürü ile bağını koparmamasının önemli olduğunu ifade etti. “Kıbrıs Türk Gençlik Birliği İngiltere’nin bu yöndeki örgütlü çalışmalara Cumhurbaşkanlığı olarak her türlü desteği vermeye hazır” diyen Cumhurbaşkanı Akıncı, birliğin KKTC ziyaretlerinin verimli ve güzel geçmesini diledi.

Cumhurbaşkanlığı’nda Cumhurbaşkanı Akıncı ile görüşen Kıbrıs Türk Gençlik Birliği İngiltere temsilcisi gençler de Kıbrıs ile olan bağlarını sürdürme kararlılığında olduklarını, bu amaçla ülkede bulunduklarını belirterek yetkili makamlar ve Kıbrıs Türk halkıyla diyaloglarını sürdürürken, tarihi ve doğal zenginlikleri de tanıma fırsatı bulacaklarını söylediler.