Başbakan Ersan Saner, Lefkoşa ve Girne’deki ‘kısmi sokağa çıkma yasağının’ bugün itibariyle başladığını açıkladı, her iki bölgede de vatandaşlar; günlük kişisel ihtiyaçlarını karşılamak adına kendi bölgelerindeki market, benzin istasyonu ve eczaneye gidebileceğini belirtti.

Saner, hayvancılık, tarım ve inşaat sektörü ile tedarikçileri hizmet vermeye devam edeceğini aktardı.

Saner, ‘açık’ olan ilçeler; Mağusa, İskele, Lefke ve Güzelyurt’ta sokağa çıkma yasağı olmadığı ancak bugünden itibaren çok ciddi denetimlerin başlayacağını açıkladı.

Öte yandan ülkede bugünden itibaren ise saat 20.00’den sabah 05.00’e kadar sokağa çıkma yasağı uygulanacağını aktaran Saner, “ Hafta sonu bütün ülke kapalı olacak. Yani Cuma akşamı 20.00’den Pazartesi sabah 05.00’e kadar kapalı olacak. Lefkoşa ve Girne için geçerli olan kurallar, tüm ülke için geçerli olacak. Kendi ihtiyaçları için bölgedeki markete, eczaneye, benzin istasyonlarından faydalanabilecek. Hafta sonu itibariyle de tam kapanmaya gidiyoruz.” şeklinde konuştu.

Saner, temaslı vakalara ulaşma konusunda ciddi sıkıntı yaşandığını vurguladı,  bu bilginin verilmesinin toplum korunmasının o kadar kolay olacağını belirtti.