Özyalçın Şirketler Grubu, “dürüstlük ve zamanında teslim” ilkelerine bağlılığıyla yaptığı yatırımlar karşısında hem Kuzey Kıbrıs halkı hem de yurt dışından yatırımcıların güvenini kazandı

Merkezi Girne olan Özyalçın Şirketler Grubu, 27 yıldır Kuzey Kıbrıs’ta inşaatlar yapıyor, akaryakıt ve enerji alanlarında da faaliyet yürütüyor.

Şirket Direktörü Yağmur Özyalçın, bugüne kadar tamamlanmış 2 bin 800 civarı apartman, konut ve ticari bina inşaatları olduğuna vurgu yaparak yıllık 300 konut yapabilme kapasitesine sahip olduklarını söyledi.
Özyalçın, 144 aya varan ödeme imkanları ve müşterilerinin talepleri doğrultusunda tasarlanan iç mekanlara ilaveten satış sonrası hizmetlerini de geliştirdiklerini ifade etti.

SORU: Sizi tanıyabilir miyiz?
ÖZYALÇIN: 1993, Lefkoşa - KKTC doğumluyum. Orta öğrenimimin ardından üniversite öğretimim için İngiltere’ye gittim. University of Wolverhampton’dan 2012 yılında Mimarlık ve Emlak Geliştirme bölümlerinden birincilikle mezun olarak babamın vefatının ardından tekrar KKTC’ye döndüm. 7 senedir Özyalçın Şirketler Grubu’nun direktörüyüm.

 

SORU: Özyalçın, 27 senelik geçmişi olan bir firma, bize biraz şirketinizden bahseder misiniz?
ÖZYALÇIN:
Şirketimiz merkezi Girne olmak üzere Kuzey Kıbrıs’ta inşaat yapmakta ve akaryakıt, enerji alanlarında faaliyetlerini sürdürmektedir. Bugüne kadar tamamlanmış 2800 civarı apartman, konut ve ticari bina inşaatımız olmakla beraber; yıllık 300 konut yapabilme kapasitesine sahibiz.


 

SORU: Özyalçın’ı diğer şirketlerden ayıran özellikler nelerdir?
ÖZYALÇIN:
Şirketimiz 27 senedir dürüstlük, kalite ve zamanında teslim ilkelerine sadık kalarak hem ada halkı hem yurt dışından yatırımcıların güvenini kazanmıştır. 144 aya varan ödeme imkanları ve müşterilerimizin talepleri doğrultusunda tasarlanan iç mekanlara ilaveten satış sonrası hizmetlerimiz oldukça gelişmiştir.

 

SORU: Kuzey Kıbrıs’ta emlak alımı yapılırken nelere dikkat edilmeli?
ÖZYALÇIN: Ne yazık ki çoğu yatırımcının en fazla vakit ve nakit kaybettiği, canının yandığı konu koçan kontrolü yapılmadan ve firma geçmişine bakılmadan alınan evler. İnşaatçı firma ile yapılan sözleşmeler ne kadar sağlam olsa da inşaat kalitesi ve projeyi bitirebilmesi için kredibilitesinin sorgulanması gerekiyor muhakkak. Girne’den emlak alırken geri dönüşümün hızıyla beraber ada ülkesi olmasından kaynaklı muhakkak değer artışını ve finansmanınızı doğru kullanmayı da göze almalısınız.


 

SORU: COVID-19 sürecini nasıl değerlendirirsiniz?
ÖZYALÇIN:
COVID-19 Salgını Dünya’da neredeyse daha önce benzeri görülmemiş bir ekonomik kriz ortamı yaratırken; en acısı ise bunun özünde finansal bir krizden çok ciddi bir sağlık krizi olduğu gerçeğidir. Sevdiklerimizden ve sosyal yaşantımızdan izole geçirdiğimiz iki aylık sürecin sonunda Kuzey Kıbrıs’ta şu an hiçbir COVID-19 hastasının olmaması pandemi ile mücadelede yüzlerimizi güldürmüş olsa bile; sınır kapıları ve uçuşlar açıldığında ikinci dalgadan veya bulaş sürecinden az hasarla çıkabilmemiz için tedbiri elden bırakmadan, sakin ve bilinçli davranmamız gerekiyor. Lakin, hem sektörel hem ülke çapında yaşadığımız finansal sıkıntılar ne yazık ki panik ve gerginlik ile artarak; sağlık konusundaki güzel gelişmeleri çabuk unutmamıza ve umutsuzluğa kapılmamıza sebep oluyor. Her ne kadar çoğu zaman turizm ve eğitimden sonra sıralanıyor olsa da; ülkemizde inşaat sektörü devlet gelirlerimizin %44’ünü oluşturmakla beraber, 15 binden fazla kişiye istihdam ve yabancılara ciddi bir yatırım imkanı sunmaya devam ediyor.
COVID-19 salgını sonrası iş hayatımıza geri dönmenin verdiği mutlulukla beraber, ne yazık ki iyimser hali ile en az 1 yıllık bir periyot için sektörde kaçınılmaz bir daralma öngörüyorum. Fakat COVID-19 ile mücadeledeki başarımız doğru pazarlanabilir ve bundan sonra ülkemize gelecek kişilerin bulaşa sebebiyet vermemesi için titiz çalışılır ise; hem inşaat hem turizm sektöründe ciddi bir talep olacaktır. Belki de bu talebi karşılamak için yeni
yatırımlar yapmamız gerekecektir.
Sabır ve emek isteyen bir süreçten geçtiğimizin farkındalığı ile birbirimize zor günde destek olarak, üretimimizi durdurmadan ve iç piyasadaki nakit döngüsüne katkı koyarak orta vadede bu süreci atlatacağımıza inanıyor ve yaşanan sıcak gelişmelere olumlu bakıyorum.