Kuzey Kıbrıs’ın köklü inşaat firması Noyanlar Şirketler Grubu, Londra’da Wood Green Grand Palace’da, siyaset ve iş dünyasının önemli isimlerinin katıldığı bir resepsiyonla projelerini tanıttı.

Noyanlar Şirketler Grubu yeni projelerini Londra’da düzenledikleri kokteylde tanıttı. Wood Green Grand Palace’da düzenlenen resepsiyona siyaset ve iş dünyasının önemli isimleri katıldı. Açılış konuşmasını Noyanlar İngiltere Temsilcisi Hasan Gazi gerçekleştirdi. Hasan Gazi, Noyanlar’ın İngiltere ofisini bir yıl önce açtıklarını söyleyerek, başlattıkları bu işin halkın da desteğiyle düzenli bir şekilde ilerlediğini belirtti.

“Prensiplerimizi en yüksek seviyede korumaktayız”

Açılış konuşmasının ardından söz alan Noyanlar Şirketler Grubu Direktörü Ahmet Noyan ise, Noyanlar’ın halkın sayesinde bir yerlere geldiğini ifade ederek, başarılarında halkın desteğinin önemine değindi. Noyan, “Tüm hizmetlerimizde, prensiplerimizi en yüksek seviyede korumaktayız. Dürüstlük, iyi hizmet, sevgi, saygı, değer bizim için çok önemlidir. Sonuç olarak biz de müşteriyiz” diyerek, bu temel ilkelerden ödün vermedikleri için bugün dirençli ve ısrarlı bir şekilde yollarına devam ettiklerini kaydetti.

“Maalesef ülkemizde istikrar yok”

Ahmet Noyan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde başarılı bir şirket olarak ayakta kalmanın zorluklarına işaret ederek şöyle dedi:
 “Maalesef ülkemizde istikrar yok. Yarınlarımızı göremeyerek yaşamaktayız. Tamamıyla kendi düşüncelerimiz, projelerimiz ışığında, en doğru, en iyi, en başarılı neler yapabiliriz diye tartışmalar içerisindeyiz. Hedeflerimiz içerisinde hayata geçirebileceğimiz projeler imal ediyoruz” dedi.

“Kuzey Kıbrıs artık bize dar gelmişti…”

İskele Long Beach’te 212 konutluk bir apartman kompleksinin yüzde ellisinin satışının tamamlandığını, 100 civarında dairenin de satış beklediğini ifade eden Ahmet Noyan, bu projenin yapılmış ve şirketin öz sermayesiyle bitirilmiş durumda olduğuna dikkat çekti. Noyan, “Önümüzü göremediğimiz için yap sat sektöründe zorluklarla karşılaşıyoruz. Daralan ekonomi, zorlayan şartlar nedeniyle, Kuzey Kıbrıs bize artık dar gelmiş durumdaydı. Ve 2008 yılında aldığımız bir aile kararıyla yurt dışına açılmak için adım attık” dedi. Noyan, ilk hedefleri içerisinde İngiltere, Londra olduğunu anlattı.

Moskova, Letonya, İsveç İskandinav ülkeleri ve Çin’de girişimler

Londra’da akrabalarımız, yurttaşlarımız olduğunu, hatta sayılarının Kuzey Kıbrıs’tan daha fazla olduğunu ifade eden Noyan, “Bu üzücü mü sevindirici mi tartışılan bir konu. Kabul edilen bir gerçek KKTC halkı öz değerleri iyi niyetiyle burada kalmış durumdadır. Biz de bunu korumaya çalışıyoruz” dedi. İngiltere’de iyi niyetli yaklaşımlarla ofis açtıklarını, 2008 yılından sonra kadrolarını genişlettiklerini anlatan Noyan, şirketlerini genişletip 4 yıldır Moskova’da bir ofis açtıklarını söyledi. Daha sonra Letonya, İsveç, şu anda İskandinav ülkeleri ve Çin’de gelişmeler yaptıklarının altını çizdi. 

Adanın en büyük sitesi Royal Sun

Noyanlar Şirketler Grubu Direktörü Ahmet Noyan, “Hedefimiz Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni dünyaya tanıtmak, İskele Long Beach bölgesinde uygun fiyatlı tatil evlerinde yaşam imkanları sunabilmektir” dedi. Ahmet Noyan, saunadan havuzuna, diskodan, kapalı yüzme havuzu, basket sahası, tenis kortuna birçok aktiviteye yer vermeye çalıştıklarını anlattı. Son projeleri olan Royal Sun denilen KKTC’nin hatta adanın en büyük 957 konuttan oluşan sitesini yaptıklarını ifade eden Noyan, hem Londra’da yaşayan Kıbrıslı Türkler, hem Rusya, Çin ve Arap Emirlikleri’nden kişilerin ilgi gösterdiğini kaydetti.

Mağusa’da emlak ofisi açılıyor

Öte yandan, kiralık evler, kiralık arabalar, müteahhitlik, havuz işi, çizimler gibi birçok konuda halen hizmetlerinin sürdüğünü belirten Noyan, aile şirketi olarak 40 yıldır çalıştıklarını vurguladı. Önümüzdeki ay Mağusa’da büyük bir ofis açma projesini anlatan Noyan, emlak acentesi olarak ikinci el evler, arsalar ve yine Londra’yı Kıbrıs’la barıştırmak için, burada malları bulunan kişilerin, Kıbrıs’ta satış yapmak isterse bu ofisin en iyi şekilde hizmet vereceğini söyledi.
Londra’da 1000’den fazla kişinin Noyanlar’dan ev aldığını, bunu korumak zorunda olduklarını ifade eden Noyan, onlar için önemli olan huzur ve mutluluk olduğunu anlattı, güvenin önemine değindi.

Satış Pazarlama ve Şirket Müdürü Erman Esentuna da Noyanlar İnşaat’ın yatırım ve faaliyetleri hakkında detaylı bir slayt gösterisi sundu.

Sırrı: “Gurur duyuyorum”

Dr. Teoman Sırrı da bir konuşma yaptı. Sırrı, Noyanlar’ın dünyaya açılmasından mutluluk ve gurur duyduğunu anlattı. Sırrı, Noyanlar’dan ev alanlardan şikayet almadıklarını söyledi. Dünyanın en güzel denizlerinin Mağusa’nın denizi olduğunu anlatan Sırrı, fiyatların uygunluğuna da dikkat çekti. Yakında fiyatların yükseleceği öngörüsünü paylaşan Sırrı, en güzel evleri de Noyanlar Şirketler Grubu’nun yaptığını söyledi.