4 bini aşkın aileyi ev sahibi yapan Noyanlar Grup, İskele’ye, temellerini atmaya hazırlandığı denize 200 metre uzaklıktaki 650 konuttan oluşan Park Residence, bölgeye adını altın harflerle yazdıracak… Noyanlar, İskele’de, eşsiz mimariye sahip inşa ettiği konut sayısını 3 bine çıkartacak…

47 yıl önce mimarlık ofisi olarak hizmet vermeye başlayıp, adım adım ilerleyerek, Kıbrıs’ın inşaat sektöründe zirveye oturan aile şirketi Noyanlar Grup’un Satış Direktörü Zarif Noyan, aile şirketlerinin iş dünyasındaki başarılılarını ve hedeflerini North Cyprus UK’e anlattı.

Şirket Kurucusu Gökhan Noyan’ın oğlu Ahmet Noyan’ın eşi olan Zarif Noyan, şirketlerinin, ilk site projesini eşsiz körfeze sahip İskele’ye inşa ettiğini belirttikten sonra, Noyanlar Grup’un, mimari yatırımlarıyla büyük başarılara imza attığını söyledi.

İskele’de dev yatırımlar yapıp, bölgenin çehresini değiştiren Noyanlar Grup’un satış direktörü Zarif Noyan, 2 bin 500’ü İskele’de olan 4 bini aşkın aileyi ev sahibi yaptıklarından gururla söz etti ve bölgeye, denize 200 metre mesafede 650 konutluk apartman inşa edeceklerini de duyurdu.

Bölgeye adını altın harflerle yazdıracak olan Park Residence’nin, Kasım ayında tanıtılacağını dile getiren Zarif Noyan, kısa bir süre sonra bölgeye kazandıracakları Sea Pearl’ın da 52 villadan oluşacak muhteşem bir proje olacağını da müjdeledi.

Noyanlar Grup’un yüksek kaliteli projelerini zamanında hayata geçirerek, müşterilerinin memnuniyetini kazandığını kaydeden Zarif Noyan, şirketlerinin yaptığı işin arkasında duran sağlam itibara sahip olduğunun da altını çizerek, Sea Life, Long Beach Life ve Royal Sun Residence’nin müşterilerini mutlu eden projelerden yalnızca birkaçı olduğunu belirtti.

Son 3 yılda 5 ülkeye tanıtım ofisi

Liderliğinde olan satış bölümünün, amacının, müşterilerine kalite ve konforu sunmanın yanı sıra, uluslararası pazarı keşfetmeyi de amaç edindiğine dikkat çeken Zarif Noyan, Noyanlar Grup’ta, 17 yıl önce başladığı serüveninden söz etti.

Üç çocuk annesi olan Zarif Noyan, şirketin her kademesinde görev aldığının altını çizerek, kendisinin de katkısıyla, şirketlerinin uluslararası pazarda da adından söz ettirdiğine dikkat çekti.

Zarif Noyan, yurtdışında katıldığı fuarlar ve kurdukları ofislerle hem Kuzey Kıbrıs’ı hem de projelerini tanıttıklarını ifade ederek, yurt dışındaki birçok ülkede tanıtım ofisleri olduğuna vurgu yaptı.

Son üç yılda, Moskova, Saint Petersburg, İsrail, Belarus ve Azerbaycan’da tanıtım ofisleri açtığından söz eden Zarif Noyan, “İsrail’i herkes çok zor görüyor. Ancak, zor olan bir şey yoktur. İnsanlarla kaynaşmak, onları anlamak çok önemlidir. Satış ve pazarlamada, karşımdaki hiçbir insana, para ve maddiyatla yaklaşmadım. Karşımızdakini, ailemize nasıl katarız düşüncesiyle hareket ettik ve müşterilerimizin sevgi ve güvenini kazandık” dedi.

Noyan, Ukrayna, Kiev, Letonya ve Riga’da da çalışmaları olduğunu da sözlerine ekledi.

“Adım adım yükseldim, satışın başına geçtim”

İngiliz Dili ve Edebiyatı’ndan mezun olup, 2000 yılında Noyanlar Grup’a katıldığını ve ilk ayında, 12 mimari satış yaparak, aile büyüklerinin gözüne girdiğini dile getirdi.

Zarif Noyan, şöyle devam etti:

“İngilizce öğretmenliğinden mezunum, inşaat sektöründe bulunmayı aklımdan dahi geçirmemiştim. Aslen Güzelyurtluyum. Eşimle üniversitede tanışıp, 1997’de evlendik. Üç çocuğumuz var. Ardından, eşime destek vermek amacıyla şirkette görev aldım. 2000 yılıydı, o yıllarda, İngilizlerin adaya büyük yatırımı vardı, dil bilen kişilere ihtiyaç duyulmuştu. Bu benim için büyük avantajdı, ilk ayımda 12 satış başarısı göstererek, aile büyüklerinin gözüne girdim. 2005’e kadar, şirketin her kademesinde görev aldım. Sekreterlik, muhasebe, materyal seçimi ve daha birçok alanda hizmet verdim. Adım adım yükseldim. 2006’da aile büyüklerinin takdiriyle, satış direktörlüğüne getirildim. Pazarlama açısından kendimi geliştirmekten hiç vazgeçmedim.  Satış ve pazarlamayla ilgili birçok seminere, kursa katılıyorum. İnşaat sektöründe durmak diye bir şey yoktur. Pazarlamanın sırrının yenilikleri takip etmek olduğuna inanıyorum. Güçlü bir ekiple, başarılarımıza başarı katmaya devam edeceğiz ”

“Ofisi İskele’ye taşımak eşimin fikriydi”

İsklele’de yaptıkları iki katlı projelerden sonra, ofislerini İskele’ye taşıdıklarını ve Noyanlar’ın büyümesine katkı koyan bu fikrin Ahmet Noyan’a ait olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:

 “Ofisi İskele’ye taşıma fikrine, ilk başta, herkes büyük tepki göstermişti. Ahmet, bize, ofisin yerine ve karşıya bakın demişti. Burası gelecekte Antalya ve Alanya olacak demişti. İnancım çok yüksek demişti. Ve tespitleri de doğru çıktı. 2008’de, tam 90 günde ofisi devreye koyduk. Ardından kendimize hedefler belirledik ve bu hedeflere ulaşmak için çok çalıştık. Önce Rusya’ya atıldık, Rus pazarında kendimizi tanıttık. Büyük reklamlarla, önce güzel adamız Kıbrıs’ımızı ardından şirketimizi pazarladık. Güzel başarılar elde ettik, başarımıza başarı kattık. Rusların ardından diğer ülkelerden gelen müşterilerimize de ciddi satışlar aptık. Noyanlar, yaptığı konutlarla, hem bölgeye hem de bölge esnafına büyük katkı sağladı. Bölgenin çehresini değiştirdi. Bölgeye turist kazandırdı. Bu bizi çok gururlandırıyor. Turistin, bölgede haftada bir kurulan pazara bile büyük katkısı var.”

Zarif Noyan, 2 ay önce, üç yıldızlı 55 odalı otellerinin de hizmete koyarak, turizme de katkı sağladıklarını vurguladı ve otelin bölgenin 2’inci otel olma özelliğini taşıdığından bahsetti.