65 BİN STERLİNDEN BAŞLIYOR…Emlak sektörünün önde gelen acentelerinden Emlak Dünyası, yeni bir atılım daha yaptı ve ‘The Land of Future’ adını verdiği proje ile Yenikent’teki Güzelyurt yeni çevre yolunda, eşdeğer malı arsaları, başlangıç fiyatı 65 bin sterlin olarak satışa çıkardı

Ülkemizin emlak pazarındaki önemli ismi Emlak Dünyası, Yenikent’teki Güzelyurt yeni çevre yolu üzerinde, 33.5 dönümlük arazi içerisinde, 44 arsadan oluşan ‘The Land of Future’ projesini hayata geçirmeye hazırlanıyor.

Villalar ve iki katlı binalar inşa edilmeye müsait olan arsaların giderek gelişen bir bölgede bulunması, geleceğe yatırım yapmak isteyenler için büyük bir fırsat olarak görülüyor.

Eşdeğer malı arsaların başlangıç fiyatı 65 bin sterlin olarak satışına başlandı.

Kıbrıs Türk Vakıflar Bankası güvencesindeki projede, yatırımcıya yüzde 6.9 faiz oranı ile 120 ay vadede ödeme imkanı sağlanıyor.

Arsalar, Yenikent’te yeni çevre yolu üzerinde

Proje ile ilgili detayları North Cyprus Gazetesi’ne anlatan Emlak Dünyası Direktörü ve Profesyonel Emlak Danışmanı Hasan Efe, Lefkoşa bölgesinde arsa-arazi bulma konusunda sıkıntılar yaşandığını, bu çerçevede Yenikent’te, Güzelyurt yeni çevre yolu üzerinde yeni arsa parselasyonu sağlandığını belirtti.

Hasan Efe, aynı bölgedeki ‘Camel Road’ adını verdikleri I. Etap arsa projesinden sonra II. Etap proje olan ‘The Land of Future’un, Lefkoşa’daki arsa sıkıntısına çözüm olacağını kaydetti.

Projenin 33.5 dönümlük arazi içerisinde 44 arsadan oluşacağını belirten Hasan Efe, arsaların eşdeğer malı olduğunu söyledi.

Deneyimli emlakçı Hasan Efe, imar alanı villa bölgesindeki projede iki yeşil alanın yer alacağını vurgulayarak, arsa boylarının 700 ile bin 255 metre arasında değiştiğini, en küçük arsaya 420 metrekare müstakil ev inşa edilebileceğini ifade etti.

Arsalar, müstakil ev veya iki katlı bina yapımına müsait

Hasan Efe, arsaların konumu itibariyla, gelecekte değeri artacak bir bölgede yer aldığını söyleyerek, yeni inşa edilecek Rauf Denktaş Üniversitesi ile yeni polis okulunun arsalarının yaklaşık 1 kilometre yakınında olduğunu kaydetti.

Hasan Efe, ayrıca, yeşil alana sahip olacak arsaların müstakil ev veya 6 daireden oluşacak iki katlı bina yapımına müsait olduğunu ifade etti.

‘120 aylık morgage imkanı’

Profesyonel Emlak Danışmanı Hasan Efe, projenin başlangıç fiyatı olarak bir arsa için 65 bin sterlin öngördüklerini, köşe ve yeşil alan yanında bulunan arsaların ise 70-80 bin sterlinden satışa sunulacağını kaydederek, arsaların satışına başlandığını ve ilk alıcıların şanslı olduğunu anımsattı.

Hasan Efe, ayrıca, Kıbrıs Türk Vakıflar Bankası ile yaptıkları anlaşma çerçevesinde, yatırımcıya yüzde 6.9 faiz oranı ile 120 ay vadede ödeme imkanı sağlanacağını kaydetti.

Efe, borçlanmadaki faiz oranının oldukça uygun olduğunu söyleyerek, “Örneğin 65 bin sterline alınacak bir arsaya 20 bin sterlin peşinat verildikten sonra geriye kalan 45 bin sterlin, 120 ay vadede, aylık yaklaşık 630 sterlin taksitle ödenebilecek. Buna ‘120 aylık morgage imkanı’ da diyebiliriz” ifadelerini kullandı.

Aziz Limasollu’nun sahibi olduğu Just Limited işbirliğinde altyapı çalışmalarına da hız verdiklerini ifade eden Hasan Efe, I. Etap arsaların elektrik, kanalizasyon, telefon ve su altyapısının hazır olduğunu, asfalt dökümü ve trafo odasının yapımıyla da tüm altyapının Nisan ayında hazır hale gelmesinin hedeflendiğini belirtti.

Efe, II. Etap için ise hemen arazi çalışmalarına başlandığını söyledi.