Kıbrıs Development’in, Alsancak’ta inşa etmekte olduğu “Escape Homes” projesinin tanıtım ve ilk etap tapu teslim töreni önceki akşam gerçekleşti. Geceye, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun yanı sıra, UBP Girne milletvekili Kutlu Evren, UBP Lefkoşa İlçe Başkanı ve milletvekili Faiz Sucuoğlu, Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, Kıbrıs Development Direktörü Çağatay Özbirim, iş ve finans dünyasının temsilcileriyle konut sahipleri katıldı.

Projenin tanıtımı video gösterisiyle başlayan gecede, Kıbrıs Development Direktörü Çağatay Özbirim ile Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu birer konuşma gerçekleştirdi. Konuşmaların ardından Escape Homes 1’den ev satın alan konut sahiplerine tapuları dağıtıldı. İlk tapuyu Cumhurbaşkanı Eroğlu hak sahibi Turhan Cemaller’e verdi.

 

Özbirim: Tapuların zamanında verilememesi büyük sorun

Kıbrıs Development Direktörü Çağatay Özbirim yaptığı konuşmada, misyonlarını; “sağlam, güvenli, titiz yaşam alanları oluşturma, projelerini zamanında tamamlama ve tapuları sahiplerine en kısa sürede teslim etme” olarak ifade ederek, ödüllü bir proje olan Escape Homes hakkında bilgi verdi.

Ülkede 4 bin adet yarım kalmış konut olduğunu, inşası tamamlanmış olmasına rağmen hala tapusunu alamayan birçok insan bulunduğunu ifade eden Özbirim, bunun inşaat ve emlak sektörünü olumsuz etkilemekte olduğuna vurgu yaptı.“Biz Kıbrıs Development olarak markayız. Arzumuz KKTC’nin de turizm, eğitim,  inşaat ve diğer sektörleriyle bir marka haline gelmesi. Arayan değil aranan bir ülke olmasıdır” diyen Çağatay Özbirim, konutların hak sahiplerine hayırlı olmasını diledi.

 

Eroğlu: Zamanında teslim çok önemli

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ise ülkede tapu teslimleri konusunda sorunlar yaşanabildiğini, evleri bittikten sonra yıllarca tapularını alamayan vatandaşlar bulunduğunu belirterek, projeyi zamanından önce tamamlayıp konut sahiplerine anahtarlarıyla birlikte tapularını da teslim eden Kıbrıs Development’i kutladı.

Ülkede ödüle layık görülen projelerin hayata geçirilmesinin memnuniyet verici olduğunu ifade eden Eroğlu, ev sahiplerinin huzurlu, mutlu ve güzel günler geçirmesini diledi.

Cumhurbaşkanı Eroğlu,  “Başarılı müteahhitlerin özellikle dıştan gelecek yabancılara ev satacak müteahhitlerin çoğalmasını temenni ederim, çünkü dıştan gelenler ne kadar mal alıp buraya yerleşirlerse KKTC isminin dış dünyaya aktarılması, tanıtılması bakımından önem arz etmektedir. Bu yöndeki çalışmalar kapıları açabilir” dedi.

 

Projede neler var

Yavuz Çıkarma Plajı bölgesinde yer alan ve 3 Etaptan oluşan Escape Homes Projesi; 17 bin metrekarelik alan üzerinde farklı metrekarelerde inşa edilmiş 90 daire, yeşil alan, çocuk oyun parkı, spor alanı, yürüyüş yolları ve havuzdan oluşuyor. Projenin ilk etabının tamamlanmasının ardından ikinci etap eylül, üçüncü etap ise ocak ayı sonunda tamamlanacak.